Po prihlásení vozidla do evidencie si treba vyzdvihnúť osvedčenie

NETKY.SK • 7 Január 2013, 08:24 • 2 min
Po prihlásení vozidla do evidencie si treba vyzdvihnúť osvedčenie

Po prihlásení vozidla do evidencie si treba vyzdvihnúť osvedčenie - Radíme Vodiči po prihlásení vozidla do policajnej evidencie zabúdajú na to, že do 30 dní si majú na príslušných policajných oddeleniach vyzdvihnúť polykarbonátovú kartičku, teda osvedčeni

slovakia

left justify in out

imgVodiči po prihlásení vozidla do policajnej evidencie zabúdajú na to, že do 30 dní si majú na príslušných policajných oddeleniach vyzdvihnúť polykarbonátovú kartičku, teda osvedčenie o evidencii časť I. Táto zábudlivosť ich môže neskôr stáť aj pokutu. Upozornila na to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. V poslednom čase podľa nej zabudli na túto povinnosti stovky vodičov.
      "Odporúčame požiadať o doručenie osvedčenia na adresu. Od 1. októbra sa už poplatok za doručenie na adresu nevyberá," povedala Baloghová. Pripomenula, že osvedčenie o evidencii časť I sú vodiči povinní mať vždy pri vedení vozidla pri sebe.
      "V praxi je to tak, že vodič pri prvom prihlásení vozidla do evidencie dostane papierové osvedčenie o evidencii časť II. Toto osvedčenie vodič predkladá pri kontrole policajtom po dobu 30 dní. Po tejto lehote však už vodič musí pri kontrole predložiť polykarbonátové osvedčenie časť I.," vysvetlila hovorkyňa. Po 30 dňoch je časť II neplatná. Ak vodiči potom nemajú pri sebe časť I, hrozí im 30-eurová pokuta, pretože nemajú všetky doklady potrebné na vedenie motorového vozidla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies