Po príchode z Ukrajiny prišlo krátkodobé sklamanie: Amina Mukhamed sa k MMA dostala náhodou

NETKY.SK • 31 August 2023, 18:00 • 2 min
Po príchode z Ukrajiny prišlo krátkodobé sklamanie: Amina Mukhamed sa k MMA dostala náhodou

Ukrajinsko-česká bojovníčka Amina Mukhamed sa naposledy úspešne predstavila pod MMA pravidlami aj medzi profesionálkami. Vo veľmi tesnom dueli zdolala na body vychádzajúcu hviezdu ženského MMA Veroniku Zajícovú.

slovakia

left justify in out

Teraz sa Mukhamed opäť vracia do boja a v akcii ju uvidíme 9. seotembra na RFA 12 v Považskej Bystrici. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Sklamanie, že to nebolo zápasenie Amina sa bojovým športom venovala aj v dobe, keď žila na Ukrajine. O MMA, ktoré sa posledné roky teší nárastu popularity po celom svete, vedela, no naplno sa venovala len jednej jeho oblasti - zápaseniu. Po presťahovaní sa do Českej republiky sa chcela venovať zápaseniu aj naďalej, no prišlo krátkodobé sklamanie.
 
„Keď som prišla do Česka, hľadala som gymy, kde sa trénuje wrestling. Našla som ich len v Prahe a Brne, čo bolo ďaleko od domova. Otec mi ponúkol, že sa opýta u svojej kamarátky a ona niečo nájde. V tom čase som ani netušila, že budem chodiť na MMA,“ spomína Mukhamed, ktorá sa zmiešaným bojovým umeniam začala venovať až po príchode do Česka.

Našla mi gym vo Veselí Nad Lužnicí. Bola som veľmi rada, pretože to nebolo ďaleko a bola som v tom, že sa opäť budem venovať wrestlingu. Keď som prišla do Gladiator Gymu, bola som trochu sklamaná, že to nie je čistý wrestling. Po prvom tréningu sa mi to začalo páčiť, a tak som prišla na ďalší,“ doplnila bojovníčka pôvodom z Ukrajiny.

Skalp jednej z najväčších hviezd domácej scény
Aj keď je Veronika Zajícová tiež len začínajúcou bojovníčkou medzi profesionálkami, okolo jej mena sa už po pár mesiacoch vytvoril veľký humbuk. Dosahom na sociálnych sieťach a predovšetkým vďaka jej kráse sa stala jednou z najdiskutovanejších česko-slovenských bojovníčok a do svojho druhého zápasu dostala za súperku práve Aminu Mukhamed.
 
Pre Aminu to bola v tom čase MMA premiéra a všeobecne sa očakávalo, že sa bude Zajícovú pokúšať neustále brať na zem. Úvodné dve kolá sa jej to však až tak nedarilo a bol z toho boxerský zápas. Všetci traja bodoví rozhodcovia prisúdili Mukhamed dve kolá, a tak z toho bola pre Aminu víťazná premiéra medzi profesionálkami. „Neustále som sa ju snažila zasahovať a vykonávať aktivitu. Hlavne sa hýbať a nestáť na jednom mieste,“ popísala svoj kľúč k víťazstvu.


Návrat do zápasového kolotoča
Amina tak upravila svoje skóre na 1-0 a svoju neporaziteľnosť sa pokúsi obhájiť v ďalšom zápase. V Považskej Bystrici bude jej súperkou Holanďanka Benita van Rooij, pre ktorú pôjde o premiéru medzi profesionálkami. „Je skvelá v postoji, videla som nejaké jej videá. Je to veľmi šikovné dievča. Už sa neviem dočkať zápasu,“ povedala Mukhamed. Ten prebehne 9. septembra na RFA 12 a sledovať ho môžete sledovať aj cez platformu PPV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies