Záhada lode SS Ourang Medan. Kam zmizla jej posádka?

NETKY.SK • 27 August 2022, 14:00 • 2 min
Záhada lode SS Ourang Medan. Kam zmizla jej posádka?

Lode duchov nezobrazujú len legendy a filmy ako Piráti z Karibiku. V tomto skutočnom príbehu celá posádka záhadne zahynula. Všetko sa to začalo v roku 1947, keď lode plaviace sa cez Malacký prieliv (nachádza sa medzi Sumatrou a Malajziou) počuli znepokojujúce núdzové volanie.

slovakia

left justify in out

Všetci dôstojníci vrátane kapitána sú mŕtvi, ležia v lodnej miestnosti a na moste. Je možné, že celá posádka je mŕtva," stálo v núdzovom volaní. Správa obsahovala aj slová, ktoré sa nepodarilo rozlúštiť a končila sa vetou  „Zomriem."

 

Americká loď s názvom Silver Star odpovedala na tiesňové volanie a našla Ourang Medan, ale z diaľky nevideli na palube žiadne stopy po posádke. Keď vstúpili na loď, čakala ich scéna ako z hororu. Po palube boli roztrúsené mŕtvoly Holanďanov, ktorých tváre boli skrplné utrpenia a napovedali, že každý z nich musel pred smťou zažiž hrôzu a strach.

 

img

 

Telo kapitána bolo nájdené na mostíku, zatiaľ čo komunikačný dôstojník bol stále na svojom mieste a jeho studené prsty stále tlačili na telegraf. Americká posádka zišla až do podpalubia, kde našla zvyšok mŕtvej posádky Ourang Medan. Napriek tomu, že v strojovni lode malo byť teplo, v celom priestore bol podivuhodný chlad...

 

img

 

Námorníci zo Silver Star si nevedeli vysvetliť, čo sa na lodi Ourang Medan stalo, rozhodli sa ju pripevniť k svojej lodi a odtiahnuť ju do prístavu. Len čo pripojili sťažné lano, z lode sa začal valiť dym. O chvíľu neskôr explodovala, ponorila sa do svojho vodného hrobu a vzala so sebou všetky svoje tajomstvá.

 

Niektorí ľudia veria, že posádka Ourang Medan sa stretla s mimozemštanmi, alebo sa stali obeťami iných paranormálnych javov. Iní však majú vedeckejšie vysvetlenia. Mnohí zastávajú teóriu, že holandská loď pašovala nebezpečné materiály ako kyanid draselný a nitroglycerín.

 

img

 

Morská voda mohla interagovať s nákladom, čo spôsobilo uvoľnenie toxických plynov a otravu posádky. Nitroglycerín by neskôr spôsobil výbuch. Možné je aj to, že loď Ourang Medan mala problémy v kotolni a posádku zabil oxid uhoľnatý, ktorý neskôr spôsobil aj požiar lode.

 

Najzaujímavejšie na celom príbehu je, že sa nikdy nenašli žiadne záznamy o lodi s menom Ourang Medan. Podľa úradov sa taká loď v oblasti vôbec nemala nachádzať. Posádka americkej lode Silver Star však zhodne tvrdila, že príbeh sa naozaj stal.  Je možné, že ak holandská loď pašovala nebezpečný náklad, jej kapitán a posádka údaje o plavbe nenahlásili. To by vysvetľovalo mnohé, to, čo sa na lodi Ourang Medan stalo, však už asi navždy zostane záhadou...

 

Prečítajte si aj: Utajovaná jadrová katastrofa, na ktorú by svet nemal zabudnúť

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies