Na prípad dobitého Martinka dohliada generálna prokuratúra

NETKY.SK • 4 December 2019, 13:45 • 2 min
Na prípad dobitého Martinka dohliada generálna prokuratúra

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra bude dozerať na prípad štvorročného chlapca, ktorého otec zbil tak, že bojuje o život.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová informovala, že generálna prokuratúra bude dozerať na prípad dobitého štvorročného chlapca. Úrady už v minulosti preverovali možné týranie chlapca, avšak bez výsledku. Chlapec momentálne leží v banskobystrickej nemocnici, otec sedí vo väzobnej cele.


Otec Martinka už raz bol obvinený z jeho týrania

Chlapec bol v nemocnici aj pred rokom, podozrenie z týrania sa však vtedy nepotvrdilo. Podľa informácií vtedy na otca podal trestné oznámenie Úrad práce v Brezne. Jeho stará mama žiadala na súde o zverenie do jej starostlivosti a istý čas bol potom chlapec na základe neodkladného opatrenia u nej. Neskôr ale Okresný sud v Brezne rozhodol, že chlapec sa musí vrátiť k rodičom. Podozrenia, že by ho týral vlastný otec, sa vraj nepotvrdili. 

 

 

Vyjadrenie rodiny

Stará mama chlapca sa vyjadrila, že Martinko sa nechcel k rodičom vrátiť a mal z nich strach. Počas obdobia, kedy žil s ňou, bol hravý a usmieval sa, no v blízkosti rodičov bol veľmi tichý. Šokujúce na tomto prípade je práve to, že rodičia majú okrem Martinka tri ďalšie deti, ktoré nikdy neboli bité. Stará mama Martinka nerozumie, prečo ublížil otec práve jemu. 

 

Generálna prokuratúra bude na prípad dohliadať
"Generálna prokuratúra Slovenskej republiky si vyžiadala od okresnej prokuratúry v Brezne predloženie správy v aktuálnej trestnej veci ublíženia na zdraví, ako aj podrobnú správu vo veci trestného stíhania vedeného vo veci týrania maloletého z minulého roka 2018. GP SR nariadila správovú povinnosť podriadeným prokuratúram a bude vo veci vykonávať dohľadovú činnosť," informovala hovorkyňa.

Štvorročný chlapec skončil v nemocnici s modrinami a vážne poraneným mozgom. Podrobil sa dvom neurochirurgickým operáciám a jeho stav je stále veľmi vážny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies