Po požiari v tuneli v Rakúsku evakuovali desiatky ľudí

NETKY.SK • 5 Október 2018, 18:19 • 2 min
Po požiari v tuneli v Rakúsku evakuovali desiatky ľudí

ST. MICHAEL - Nákladné vozidlo so žeriavom zachvátili v piatok popoludní plamene v tuneli Gleinalm v rakúskej spolkovej krajine Štajersko.

slovakia

left justify in out

Tunel, ktorý odovzdali do prevádzky v roku 1978, leží medzi obcami Übelbach a St. Michael a meria 8,3 kilometra. Jeho súčasťou je aj úsek diaľnice A9. Vlani sa však súčasťou komplexu stal ďalší dvojsmerný tunel, cez ktorý presmerovali dopravu a v ktorom došlo v piatok zo zatiaľ nezistených príčin k požiaru. Ten starší totiž dočasne už skôr uzavreli kvôli oprave.

 

V dôsledku požiaru evakuovali záchranári a hasiči z tunela cez tzv. severný portál 53 osôb a cez tzv. južný portál ďalších 28 osôb vrátane troch ľahko zranených.

 

Časť evakuovaných našla dočasné útočisko v kasárňach rakúskej armády v St. Michaeli, o zranených sa postarali zdravotníci.

 

Na mieste zasahovali desiatky hasičov z takmer dvoch desiatok útvarov s viac ako tuctom mechanizmov. Tunel zahalila hustá hmla a postupne sa v ňom tak zvýšila teplota, že ho museli opustiť aj záchranári, predstaviteľa prevádzkovateľa a pomocníci hasičov.

 

Informácie priniesla tlačová agentúra APA. Až po tom, čo sa podarí špecifikovať rozsah a charakter škôd, bude možné odpovedať na otázku, aký dlhý čas zostane tunel v oboch smeroch úplne uzavretý. Môže ísť o niekoľko dní, ale aj týždňov. Už v piatok však uzavretie tunela vážne narušilo plynulosť cestnej dopravy v širšom okolí dejiska požiaru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies