Po požiari v súkromnej indickej nemocnici zadržali už najmenej štyri osoby

NETKY.SK • 19 Október 2016, 16:29 • 2 min
Po požiari v súkromnej indickej nemocnici zadržali už najmenej štyri osoby

NAÍ DILLÍ - Najmenej štyri osoby zadržali v Indii v súvislosti s rozsiahlym pondelkovým požiarom v súkromnej nemocnici v meste Bhubanéšvar, metropole štátu Urísá na východe krajiny, pri ktorom prišlo o život podľa aktualizovaných informácií 20 ľudí a ďalších viac ako 100 utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Medzi zadržanými, ktorí čelia okrem iného podozreniu z trestného činu zabitia z nedbanlivosti, sú zodpovední za ochranu pred požiarmi a za lekársku starostlivosť, ako aj dvaja elektrikári nemocničného zariadenia, informovali dnes tamojšie policajné zdroje. Podľa nich je však pravdepodobné, že dôjde aj k zadržaniu ďalších osôb. Pravdepodobnou príčinou požiaru bola technická porucha na elektrickom vedení.

 

Požiar vypukol v pondelok večer miestneho času na prvom poschodí nemocnice v priestoroch jednotky intenzívnej starostlivosti pravdepodobne v dôsledku elektrického skratu a rozšíril sa na oddelenie dialýzy. V tom čase bolo v nemocnici vyše 500 ľudí. Niektorí z nich rozbili okná na prvom poschodí budovy a vyskočili von v snahe dostať sa do bezpečia. Väčšinu obetí tvoria pacienti.

 

Plamene sa podarilo dostať pod kontrolu až po niekoľkých hodinách. Miestne médiá priniesli medzičasom informácie, podľa ktorých sa pri inšpekcii v nemocnici v roku 2013 našlo desať nedostatkov v oblasti protipožiarnej ochrany. Vyšetrovanie po terajšej tragédii údajne odhalilo, že väčšinu týchto nedostatkov nemocnica neodstránila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies