Problematiku rieky Slaná bude riešiť medzirezortný krízový štáb

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 19:40 • 2 min
Problematiku rieky Slaná bude riešiť medzirezortný krízový štáb

BRATISLAVA – Problematiku rieky Slaná bude riešiť medzirezortný krízový štáb. Zriadil ho minister životného prostredia Ján Budaj po dohode s ministrom vnútra Romanom Mikulcom (obaja OĽaNO).

slovakia

left justify in out

Súčasťou sú zástupcovia Ministerstva zdravotníctva SR, Ministerstva hospodárstva SR, Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Ministerstva vnútra SR, Ministerstva financií SR, rezortných organizácií Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR, ako aj miestnej štátnej správy. Prizývané budú aj ďalšie subjekty a experti.

 

img
      

MŽP SR a jeho rezortné organizácie intenzívne pokračujú v monitoringu vôd a v príprave analýz a návrhov na zabezpečenie nápravy poškodenia rieky Slaná.

 

K téme: Slaná je mŕtva rieka a doslova zabíja potenciál Gemera, vyhlásila prezidentka
      

Rieka Slaná sa dočervena sfarbila v polovici februára v dôsledku vytekania banských vôd zo železorudnej bane v areáli bývalého banského podniku Siderit. V polovici júna zrealizovali v bani práce s cieľom prispieť k zníženiu vytekania silne mineralizovaných vôd do rieky.

 

Možno vás zaujme: Sulík: Ak premiér uprednostní menšinovú vládu pred Matovičom, ide o záujmy OĽaNO



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies