Po odhalení pašeráckeho tunela s Mexikom úrady zadržali 32 ton marihuany

NETKY.SK • 2 December 2011, 03:40 • 2 min
Po odhalení pašeráckeho tunela s Mexikom úrady zadržali 32 ton marihuany

Po odhalení pašeráckeho tunela s Mexikom úrady zadržali 32 ton marihuany

slovakia

left justify in out

img

Americké úrady zadržali 32 ton marihuany po odhalení polkilometrového pašeráckeho tunela na hranici s Mexikom. Utorkový úlovok drog bol druhým najväčším v dejinách USA.
Cezhraničný tunel spájal skladiská v San Diegu a Tijuane a bol vybavený osvetlením, ventiláciou, elektrickými vozíkmi a hydraulickým výťahom. Drevené dosky vytvárali podlažie približne 12 metrov pod zemou, informovala v stredu tlačová agentúra AP.
Agenti Národného úradu pre kontrolu obchodu s drogami (DEA) našli takmer 17 ton marihuany v skladisku v San Diegu, takmer 12 ton v kamióne v Los Angeles a približne štyri tony na mexickej strane. Obvinených je šesť ľudí z organizovanej distribúcie drog.
Americkí vyšetrovatelia spájajú tunel s mexickým drogovým kartelom Sinaloa, ktorý vedie Joaquin "El Chapo" Guzmán, najhľadanejší narkobarón krajiny.
Najnovšie odhalenie tajného priechodu na americko-mexickej hranici upozorňuje na narastajúci sezónny trend. Za uplynulé tri roky našli bezpečnostné zložky sofistikované tunely vždy krátko pred zimnými sviatkami, čo podľa úvah úradov svedčí o pokuse pašerákov využiť jesenný zber marihuany v Mexiku.
Keď americké bezpečnostné orgány zvýšili kontroly na zemi, tunely sa stali hlavnou metódou pašovania veľkých množstiev marihuany. Od októbra 2008 odhalili na hranici viac ako 70 tajných podzemných priechodov, čo je viac ako za predchádzajúcich šesť rokov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies