Polícia prijala opatrenia na zvýšenie bezpečnosti na cestách

NETKY.SK • 6 November 2023, 14:30 • 2 min
Polícia prijala opatrenia na zvýšenie bezpečnosti na cestách

BRATISLAVA - Polícia prijala opatrenia na zvýšenie bezpečnosti na cestách. Dnešným dňom začína akcia s názvom „Zodpovednosť“ , ktorej cieľom prispieť k zníženiu počtu dopravných nehôd s následkom na živote a zdraví.

slovakia

left justify in out

Od 6. 11. 2023 do 12. 11. 2023 bude na cestách viac policajtov, ktorí budú dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky všetkými jej účastníkmi. Príslušníci služby dopravnej, poriadkovej aj železničnej polície budú na cestách vo zvýšenej miere. Presné stanovištia a miesta kontrol určia jednotlivé krajské riaditeľstvá Policajného zboru na základe výsledkov dlhodobých analýz dopravno-bezpečnostnej situácie.

 

Cieľom tejto akcie je prispieť k zníženiu počtu dopravných nehôd s následkom na živote a zdraví.

 

Od začiatku tohto roka evidujeme až 9 764 dopravných nehôd (o 536 menej ako vlani v rovnakom období). O život prišlo 214 osôb (o 10 viac ako v porovnateľnom období). Zomrelo 28 motocyklistov, 52 chodcov a 14 cyklistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: MV SR / Prezídium PZ, Foto: TASR (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies