Po búrke Desmond sú stále bez elektriny tisíce britských domácností

NETKY.SK • 8 December 2015, 13:22 • 2 min
Po búrke Desmond sú stále bez elektriny tisíce britských domácností

LONDÝN - Britskí technici sa aj dnes pokúšajú obnoviť dodávky elektrickej energie do tisícov domácností po tom, ako sa cez Britániu prehnala búrka Desmond, informuje webový portál britskej spravodajskej stanice BBC.

slovakia

left justify in out

Búrka Desmond sprevádzaná prívalovými dažďami a mimoriadne silným vetrom zasiahla tento víkend severozápadné Anglicko, časti Severného Írska, južné Škótsko a severný Wales. V anglickom grófstve Cumbria zaznamenali rekordný objem zrážok.

 

Rodiny z najhoršie zasiahnutých grófstiev Lancashire a Cumbria museli aj ďalšiu noc ostať v piatich evakuačných strediskách. V zaplavených zónach sú zatvorené školy, narušená doprava a nemocnice pracujú v núdzovom režime.

 

V niektorých oblastiach sú uzatvorené cesty, železnice pozastavili premávku na trati medzi Anglickom a Škótskom prechádzajúcej cez mesto Preston. Univerzita v Lancastri zrušila vyučovanie až do konca semestra v dôsledku výpadku elektriny v takmer všetkých jej objektoch a zariadeniach.

 

Meteorológovia varovali pred pokračujúcimi lejakmi. Pršať by malo na území Británie celý týždeň. Úrady vydali spolu s desiatkami miernych aj 16 vážnych výstrah pred povodňami, ktoré môžu predstavovať ohrozenie života.

Ešte v noci nadnes bolo bez elektriny 43.000 britských domácností. Niekoľko tisíc ich malo prerušené dodávky prúdu aj v priebehu dneška. Zodpovedné úrady uistili obyvateľstvo, že na odstránení porúch sa pracuje.

 

Cumbrijská polícia uviedla, že objavila telo staršieho muža, ktorý spadol v nedeľu do rozvodnenej rieky Kent neďaleko mesta Kendal. V severoírskom grófstve Tyrone našli záchranári bezvládne telo 70-ročného muža.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies