Po búrkach hrozia prívalové povodne, platí výstraha 2. stupňa

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 19:51 • 2 min
Po búrkach hrozia prívalové povodne, platí výstraha 2. stupňa

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje po búrkach na východe Slovenska aj pred prívalovými povodňami. Hydrologická výstraha druhého stupňa platí zatiaľ do 21.00 h.

slovakia

left justify in out

Týka sa okresov Michalovce, Vranov nad Topľou, Humenné, Snina a Sobrance.

 

img

 

"Vzhľadom na spadnuté a očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín hlavne na malých tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov," uvádza na svojom webe SHMÚ.

 

Mimoriadne zrážky, okolo 50 milimetrov za hodinu, zaznamenali meteorológovia na viacerých staniciach, napríklad Strážske, Kamenica nad Cirochou či Zemplínske Hámre. "Taktiež sme zaznamenali aj silné nárazy vetra - v Kamenici nad Cirochou 96,5 km/h. Intenzívne búrky na Zemplíne ešte budú pretrvávať," informuje SHMÚ na facebookovom profile.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies