Na mediálnom fóre BRICS zaujal projekt veternej energie

NETKY.SK • 23 August 2023, 10:10 • 2 min
Na mediálnom fóre BRICS zaujal projekt veternej energie

Johannesburg-Spoločnosť CHN Energy vybudovala a prevádzkuje najväčší projekt v Juhoafrickej republike

slovakia

left justify in out

Jeden z najväčších gigantov v dodávke elektrickej energie spoločnosť CHN Energy rozpútala obrovskú vlnu záujmu na mediálnom fóre. Predstavili na ňom najväčší projekt v Juhoafrickej republike, ktorým zabránia nedostatku energie v tejto krajine. Prevádzkovatelia prispievajú aj k ekológii životného prostredia. 

 

V sobotu 19. augusta 2023 bol otvorený šiesty ročník mediálneho fóra BRICS v Johanesburgu v Juhoafrickej republike. Riaditeľ spoločnosti CHN Energy Investment Group, Wang Min, sa vo svojom hlavnom prejave podelil o skúsenosti z čínsko-africkej spolupráce v energetickom sektore. Projekt veternej elektrárne De Aar Wind Power Project účinne zmierňuje nedostatok energie v Juhoafrickej republike, podporuje miestny hospodársky rozvoj a zohráva dôležitú úlohu pri ochrane miestneho životného prostredia.

 

Približne 200 zástupcov z približne 100 médií, think-tankov a medzinárodných organizácií z 30 krajín diskutovalo na tému „BRICS a Afrika: Posilnenie mediálneho dialógu pre spoločnú a nezaujatú budúcnosť" s cieľom vybudovať kvalitné priateľstvo BRICS a rozvinúť mechanizmus BRICS. Spoločnosť CHN Energy, jeden z najväčších svetových dodávateľov energie, vybudovala a prevádzkuje najväčší projekt veternej energie v Juhoafrickej republike „De Aar Wind Power Project", ktorý poskytuje čistú veternú energiu pre 300 000 domácností ročne, a tvorivo buduje inkluzívny model ekologického rastu, ktorý integruje projekt, podnik, spoločnosť a životné prostredie.

Projekt je oceňovaný ako model spolupráce v oblasti energetiky medzi krajinami BRICS. Siyabonga Cyprian Cwele, veľvyslanec Juhoafrickej republiky v Číne, uviedol, že krajiny BRICS aktívne skúmajú spôsoby transformácie tradičných výrobných metód na technologicky vyspelú výrobu a digitalizáciu. Počas tohto procesu zohrávali dôležitú úlohu čínske podniky. Meilleur Murindabigwi, generálny riaditeľ spoločnosti IGIHE Ltd., hlavného média v Rwande, zdôraznil, že Afrika v súčasnosti veľmi potrebuje tento druh spolupráce, keď komentoval projekt veternej energie, na ktorom spolupracujú spoločnosť CHN Energy a Juhoafrická republika.

 

„Čínsko-africká spolupráca v oblasti energetiky nielenže vypĺňa miestnu energetickú medzeru, ale prináša aj prenos technológií a pomáha hostiteľským krajinám pri vzdelávaní odborníkov. Dúfam, že sa spolupráca v oblasti energetiky bude rozvíjať vo viacerých afrických krajinách", povedal Meilleur Murindabigw.

 

Christopher Mutsvangwa, člen politbyra ústredného výboru vládnucej strany Vlastenecký front Africkej národnej únie Zimbabwe (ZANU PF), tajomník pre informácie a propagáciu ZANU PF a bývalý veľvyslanec v Číne, uviedol, že Zimbabwe sa teší na spoločnosť CHN Energy, že príde do Zimbabwe realizovať projekty čistej energie a spolupracovať na rozšírení spolupráce v energetickom sektore vrátane pomoci pri rozvoji čistej energie s cieľom dosiahnuť vzájomné výhody a obojstranne výhodné úspechy a spoločný rozvoj pre všetkých. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies