Plzeň hľadá náhradu za trénera Vrbu, jedným z kandidátov Luboš Kozel

NETKY.SK • 19 November 2013, 13:19 • 2 min
Plzeň hľadá náhradu za trénera Vrbu, jedným z kandidátov Luboš Kozel

PLZEŇ - Vedenie futbalovej Viktorie Plzeň v utorok potvrdilo, že jedným z kandidátov na trénera po odchádzajúcom Pavlovi Vrbovi je Luboš Kozel z Dukly Praha. Vrba, bývalý kouč MŠK Žilina, opúšťa mužstvo úradujúceho majstra a od januára bude viesť českú reprezentáciu.

slovakia

left justify in out

Pre idnes.cz to pripustil generálny manažér klubu Adolf Šádek so slovami: "Žiadny zoznam nie je, mená nosím v hlave." Šádek zároveň pripustil, že vedenie uvažovalo, že sa s Vrbom rozíde okamžite. Trénera k reprezentácii odmietlo uvoľniť a jeho krok chápe ako gesto proti vôli klubu. Nakoniec však usúdilo, že bude najlepšie, keď v zostávajúcich štyroch zápasoch jesene - v lige proti Brnu a Příbramu, resp. v Lige majstrov 2013/2014 s Manchestrom City a CSKA Moskva - povedie mužstvo ešte Vrba.

V zimnej príprave od januára však už bude mužstvo pripravovať nový tréner. "Luboš Kozel patrí medzi trénerov, o ktorých uvažujeme," povedal Šádek. Dukla sa však nedávno vyjadrila, že 42-ročného trénera uvoľniť nemieni a chce, aby dodržal zmluvu do leta 2016 a teraz to opäť zopakovala.

Medzi ďalších možných kandidátov sa radia Karel Jarolím, ktorý nedávno ukončil svoj angažmán v Spojených arabských emirátoch a možno aj Jaroslav Šilhavý, ktorému sa darí v Liberci. "Každopádne sa naše ambície nemenia. Chceme predvádzať atraktívny futbal a hrať o popredné priečky. Myslel som si, že s Vrbom vyhráme v jednom roku ligu aj pohár. Tak sa o double pokúsime s iným trénerom," uzavrel Adolf Šádek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies