Pľuščenko pred Soči späť vo forme

NETKY.SK • 8 November 2013, 12:07 • 2 min
Pľuščenko pred Soči späť vo forme

MOSKVA - Ruská krasokorčuliarska ikona Jevgenij Pľuščenko dokázal, že patrí k najväčším kandidátom na zisk zlata na blížiacich sa februárových preňho domácich olympijských hrách v Soči.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný trojnásobný svetový a sedemnásobný európsky šampión potvrdil skvelú formu štvrtkovým víťazstvom v krátkom programe na podujatí Volvo Cup v lotyšskej Rige.

Zverenec dlhoročného trénera Alexeja Mišina triumfoval so ziskom 82,34 bodu pred krajanmi Alexandrom Petrovom (73,77 b) a Žanom Bušom (71,78). "V prvej súťaži po desaťmesačnej prestávke som bol trochu nervózny. Vždy je to ťažké, predovšetkým po takej vážnej operácii. Momentálne nie som stále schopný perfektne vykonávať niektoré základné prvky môjho programu, s ktorými som nemal pred rokom absolútne problémy. Teraz sa však cítim oveľa lepšie. Už viac necítim bolesť ako pred zákrokom. Aj keď je podujatie v Rige len malé, pred štartom na štvrtej olympiáde je účasť na takejto súťaži pre mňa veľmi dôležitá," povedal Pľuščenko. 

Olympijský víťaz z Turína 2006 vynechal väčšinu sezóny po operácii chrbta. Naposledy sa súťažne predstavil na januárových ME v chorvátskom Záhrebe, kde musel odstúpiť. V lete podstúpil chirurgický zákrok, aby sa mohol zúčastniť na domácej olympiáde. Okrem zlata má z OH aj dve striebra - z rokov 2002 a 2010. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies