Pľuščenko: Či budem ešte korčuľovať súťažne, ukáže život, teraz som producent

NETKY.SK • 20 September 2016, 08:27 • 2 min
Pľuščenko: Či budem ešte korčuľovať súťažne, ukáže život, teraz som producent

BRATISLAVA - Svetová krasokorčuliarska hviezda, Rus Jevgenij Pľuščenko stále neprezradil, či nastúpi na zimných olympijských hrách v juhokórejskom Pjongčangu.

slovakia

left justify in out

Jasne nepovedal ani to, či si ešte trúfa bojovať s mladšími kolegami. Viacerým z nich je vďačný, že posunuli mužské krasokorčuľovanie dopredu a považuje ich za kamarátov. Pľuščenko v súčasnosti produkuje viaceré šou, s ktorými aj vystupuje. Či bude ešte korčuľovať športovo, ukáže život.

 

"Teraz sa krasokorčuľovanie posunulo vpred. Život ukáže, či budem schopný s mladšími krasokorčuliarmi súťažiť. Uvidíme," povedal pre TASR Pľuščenko, ktorý sa opäť chystá na Slovensko. Našim divákom sa predstaví v šou Pán ľadu v troch mestách, v Košiciach (1.12.), Žiline (2.12.) a vo Zvolene (3.12.).

 

Pľuščenko sa v súčasnosti považuje za producenta. Spomenul rozprávku Snežný kráľ, s ktorou vystupovali v Rusku aj v Kazachstane. V súčasnosti pripravuje projekt Luskáčik. Na budúci rok plánuje v Kazachstane 40 vystúpení s oboma predstaveniami. "Preto nehovorím, či budem, alebo nebudem korčuľovať ako športovec. Ukáže to život," vysvetlil.

Pľuščenko si svojich mladších kolegov váži. "Mladí športovci sú veľmi zaujímaví. Všetci sú moji veľmi dobrí priatelia," poznamenal. Spomenul Javiera Fernandeza, ktorého pozná od jeho siedmich rokov. "Bol taký dengľavý športovec a nikto mu neveril. Dokázal, že prácou sa človek môže stať veľkým majstrom. Je to môj veľmi dobrý priateľ, často spolu vystupujeme. On urobil krasokorčuľovanie novým," povedal pre TASR.

 

Veľmi dobrý kamarát je aj s Juzuruom Hanjuom. "Aj on dokázal, že je veľkým majstrom, lebo veľa pracoval. Som im veľmi vďačný za to, že posunuli mužské krasokorčuľovanie dopredu, tým, že začali skákať štvorité skoky. V roku 2010 na OH som štvoritý skok skočil iba ja. Nikto iný sa oň nepokúsil, a ak áno, nebol schopný ho skočiť," pripomenul.

 

Pľuščenko má na svojom konte množstvo medailí z vrcholových podujatí. Tvrdí, že neexistuje taká, ktorú by si cenil najviac, ale vie povedať, ktorá bola najvydretejšie. "Každá medaila má svoj charakter. Sú medaily, ktoré bolo získať ľahšie a iné zas ťažšie. Najzložitejšie bolo získať medailu na ZOH 2014 v Soči. Bola to krvavá medaila," povedal krasokorčuliar.

 

Získaval ju najťažšie preto, že deväť mesiacov pred súťažou bol na operácii, pri ktorej mu menili stavec a voperovali štyri skrutky. Podľa lekárov mal ísť na ľad najskôr o štyri mesiace po operácii, ale on šiel už o mesiac. "Začínal som od nuly. Bál som sa skákať, bál som sa, že sa mi skrutky zlomia, lebo som sa rýchlo dostával do formy a mal som silné bolesti. Problém, prečo som nemohol korčuľovať na ďalších súťažiach, bol ten, že sa jedna skrutka zlomila. Štyri mesiace som nemal korčuľovať, ale ja som nemal čas, musel som s korčuľovaním znova začať," zaspomínal si Pľuščenko.

 

 

vik dez ed

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies