Plány J&T zmarili poslanci Vysokých Tatier: Zamietli lanovku Hrebienok-Skalnaté Pleso

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 10:19 • 2 min
Plány J&T zmarili poslanci Vysokých Tatier: Zamietli lanovku Hrebienok-Skalnaté Pleso

POPRAD – Poslanci Mestského zastupiteľstva vo Vysokých Tatrách na rokovaní vo štvrtok zamietli zámer spoločnosti Tatry mountain resorts na výstavbu lanovky medzi Hrebienkom a Skalnatým Plesom.

slovakia

left justify in out

Tento projekt je súčasťou komplexného návrhu lyžiarskeho strediska Starý Smokovec. O samotných zmenách územného plánu týkajúcich sa investícií spoločnosti v Smokovcoch zatiaľ poslanci nerozhodli. Zaoberať sa nimi budú až po vypracovaní záverečného stanoviska posudzovania vplyvov na životné prostredie.

 

„Nebránim sa aktivitám TMR, ten je potrebný pre rozvoj cestovného ruchu, ale tu sa musia najskôr upraviť vzťahy a forma spolupráce medzi mestom a TMR. Musím konštatovať, že mnoho domácich obyvateľov nie je spokojných s tým, čo sa tu deje a vzniká tu napätie a nervozita, ktorá je prenášaná aj na nás, poslancov,“ zdôvodnil rozhodnutie poslanec mestského zastupiteľstva Robert Gálfy. Podľa neho je potrebné vypracovať isté pravidlá, ktoré bude TMR dodržiavať pri každej investícii. Podľa primátora Vysokých Tatier Jána Mokoša je prioritou pre mesto oživenie strediska Smokovce. Hovoriť o lanovke Hrebienok – Skalnaté Pleso je podľa primátora ešte predčasné. 

 

Poslanci Mestského zastupiteľstva vo Vysokých Tatrách nesúhlasili ani s ďalšími zmenami územného plánu Vysokých Tatier, ktoré navrhla spoločnosť Tatry mountain resorts. Ide o lyžiarsky vlek medzi Tatranskou Lomnicou a Štartom a o rozšírenie úseku zjazdovky Esičko. Poslanci neschválili ani zmenu umiestnenia údolnej a vrcholovej stanice a koridoru lanovej dráhy Grand – Štart, rozšírenie časti lyžiarskej trate Lomnica, umiestnenie obslužných objektov, premostenie Cesty slobody pre peších ponad cestu v Tatranskej Lomnici, zmenu umiestnenia parkoviska a kruhovú križovatku ako výjazd na Cestu slobody (II/537) a zmenu využitia budovy údolnej stanice starej visutej lanovky v Tatranskej Lomnici. 

 

Rozhodnutie poslancov vníma primátor ako návod do diskusie s TMR. „S týmto nezatvárame dvere TMR v rozvojových plánoch, ale treba sa dohodnúť. Predovšetkým chceme, aby sa skôr než dobudovanie Tatranskej Lomnice oživilo stredisko Smokovce,“ uviedol primátor. Rozhodnutie poslancov je podľa neho možno aj výsledkom chýbajúcej komunikácie medzi mestom a spoločnosťou Tatry mountain resorts. „Teraz je to stredisko Tatranská Lomnica oddialené minimálne o rok,“ dodal Mokoš. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies