Plánované víkendové protesty v Paríži dostali červenú

NETKY.SK • 22 Marec 2019, 16:01 • 2 min
Plánované víkendové protesty v Paríži dostali červenú

PARÍŽ - Parížska polícia oznámila, že plánované demonštrácie tzv. žltých viest, ktoré sa mali uskutočniť počas zajtrajšieho dňa v hlavnom meste na bulvári Champs-Élysées, sú zakázané. Reakcia prichádza po sérii výtržností a škodám na majetku. Informáciu o tomto vyhlásení poskytla počas dnešného dňa agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Po protestoch, ktoré sa odohrali minulý týždeň sa stovky protivládnych demonštrantov uchýlili k výtržnostiam a rabovaniu na tejto ikonickej ulici francúzskeho hlavného mesta. Policajné zložky v hlavnom meste sa preto rozhodli, že u dôvodu bezpečnosti a predchádzaniu ďalším výtržnostiam sa tie tohtotýždňové rušia.

 

.img

 

Protestujúci budú mať v sobotu zákaz vstupu i do ulíc, ktoré obklopujú Víťazný oblúk na hornom konci Champs-Élysées, ako aj niekoľko priľahlých oblastí vrátane prezidentského Elyzejského paláca a budovy Národného zhromaždenia, spresnil úrad parížskeho prefekta."Máme vážne podozrenia domnievať sa, že plánované demonštrácie by sprevádzalo násilie a škody," uviedol zmienený zdroj.

 

img

 

K podobným opatreniam pristúpili aj ďalšie mestá ako Toulouse na juhozápade krajiny, kde bude ústredné námestie pre demonštrantov neprístupné. Protestné zhromaždenia budú zakázané aj na juhu krajiny v Nice, kde sa francúzsky prezident Emmanuel Macron počas nedele stretne s čínskym kolegom Si Ťin-pchingom.

 

img

 

Úrad parížskeho prefekta dodal, že osoby, ktoré zákaz porušia, budú pokutované. Ide o súčasť nových opatrení, ktoré vláda prisľúbila na prevenciu ďalšieho vzplanutia násilia. Na ďalších miestach v Paríži bude "právo demonštrovať, ktoré je základom slobody", povolené, avšak "akékoľvek výtržnícke skupiny polícia okamžite rozptýli".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies