VIDEO: Boston valcuje ďalej, tentoraz si to odniesli Rangeri z New Yorku

NETKY.SK • 28 Október 2019, 08:59 • 2 min
VIDEO: Boston valcuje ďalej, tentoraz si to odniesli Rangeri z New Yorku

NEW YORK - Po prehre vo finále Stanley Cupu, kde od zisku trofeje delila Boston Bruins jediná výhra, sa mužstvo už očividne spamätalo. "Medvede" cez leto tvrdo makali a chcú všetkým dokázať, že nie náhodou boli minulý rok najlepším tímom vo východnej konferencii.

slovakia

left justify in out

V nočnom zápase nastúpili Bruins s kapitánom Zdenom Chárom na ľade New Yorku Rangers v slávnej Madison Square Garden. Okrem nášho obra nastúpil za hostí aj ďalší Slovák Peter Cehlárik, ktorý odohral pri svojom tohtosezónnom debute vyše 12 minút. Na úplnú radosť Slovákov nastúpil v bránke od začiatku stretnutia aj tretí Slovák na súpsike Bostonu. Jaroslav Halák si v zápase pripísal 25 úspešných zákrokov. 

 

img

 

Bruins sa mohli spoľahnúť na svoj elitný prvý útok v zložení Pastrňák (0+5) - Bergeron (3+0) - Marchand (2+3), ktorý nazbieral v zápase spolu až 13 bodov. Center formácie Bergeron strelil svoj piaty hetrik v kariére, Marchand bodoval v desiatom zápase v sérii, Pastrňák v deviatom. "Dostávame sa k dobrým dorážkam a Pastrňák s Bergeronom sú celý čas takí nebezpeční. Momentálne si veríme a dokážeme si vysoké sebavedomie preniesť do každého ďalšieho zápasu," vyslovil sa Marchand.

 

img

 

Zápas sa však nevyvíjal až tak jednoznačne. Ešte po prvej tretine prehrávali Bruins 0:1, potom však prišiel k slovu ničivý prvý útok hostí. "Zostali sme pokojní, v takýchto situáciách sme sa už v minulosti ocitli. Prvá tretina bola z našej strany dobrá, len sme možno nemali šťastie v koncovke. V druhej sme dali dva rýchle góly a už sa to rozbehlo," komentoval výkon svojho mužstva hetrikový hrdina Bergeron.

 

 

Chára strelil svoj druhý gól v sezóne, keď sa presadil na začiatku tretej tretiny typickou delovkou bez prípravy od modrej čiary a zvýšil na priebežných 5:1 pre Boston. 

 

img

 

"Jazdcom" zápas nevyšiel, po štvrtom inkasovanom góle prepustil Henrik Lundqvist miesto v bránke náhradníkovi Alexandarovi Georgievovi. Rangers okrem bodov prišli aj o svoju útočnú oporu Miku Zibanejada. Najproduktívnejší hráč tímu, ktorý nastúpil na svoj jubilejný 500. zápas v NHL, utrpel po "hite" od Bergerona zranenie v hornej časti tela a po prvej tretine sa už v zostave neobjavil. Bruins vyhrali tretí zápas v sérii a v tabuľke Východnej konferencie im patrí tretia priečka, Rangers sú po šiestej prehre zo siedmich zápasov až na 13. mieste.

 

 

výsledky nočných zápasov NHL:

Edmonton - Florida 2:6 (za domácich T. JURČO 11. minút na ľade, 2 mínusové body) 

Detroit - St. Louis 4:5 pp

Chicago - Los Angeles 5:1

New York Islanders - Philadelphia 5:3

New York Rangers - Boston 4:7 (za hostí Z. CHÁRA 1+1, J. HALÁK zlikvidoval 25 striel)

Ottawa - San Jose 5:2

Vegas - Anaheim 5:2

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies