Vznika nová politická strana s názvom Pirátska strana - Slovensko

NETKY.SK • 10 December 2019, 11:33 • 2 min
Vznika nová politická strana s názvom Pirátska strana - Slovensko

Na Slovensku vznikla v novembri nová politická strana s názvom Pirátska strana - Slovensko (Slovenskí Piráti). Strana informovala, že v budúcoročných parlamentných voľbách kandidovať nebude.

slovakia

left justify in out

Viac o strane

Cieľom Slovenských Pirátov je vytvorenie programu a reforma systému, ktorý bude schopný reštartu bez mafie oligarchov s väzbami na kriminálne prostredie. "Tým sa zabezpečí rozvoj hospodárstva a dôstojný život všetkým občanom Slovenska, čo nás definitívne zaradí medzi vyspelé krajiny EÚ," povedal predseda Pirátskej strany - Slovensko Michal Pírek.

 

img

 

Pravica či ľavica?

Slovenskí Piráti sa podľa Píreka cítia byť v prípade ekonomiky a hospodárstva pravicovou stranou, v prípade sociálnej sféry skôr ľavicovou. "Musíme nájsť konsenzus úspešného hospodárstva a ekonomiky a z toho následne vyplývajúceho dôstojného sociálneho zabezpečenia pre všetkých občanov Slovenska," uviedol Pírek.

 

V 7. decembra sa strana stala členom Pirátskej internacionály, ktorá združuje strany a hnutia z celého sveta, informovali Slovenskí Piráti.

 

img

 

Piliere strany

Medzi sedem základných pilierov strany patrí zvýšenie transparentnosti, reforma zákonov o duševnom vlastníctve a patentoch, podpora a rozvoj občianskej spoločnosti, sloboda, ekológia, ekonomika, zahraničná politika.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇸🇰 #budpirat #restartujmeslovensko #stattanuti #pirati

Príspevok, ktorý zdieľa Slovenská pirátska strana (@pirati.sk),

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies