Piráti ciest tvoria tretinu šoférov v Česku

NETKY.SK • 22 Jún 2011, 08:56 • 2 min
Piráti ciest tvoria tretinu šoférov v Česku

Piráti ciest tvoria tretinu šoférov v Česku

slovakia

left justify in out

img

Na českých cestách sa objavuje mnoho "pirátov" so silnými autami. A ich počet neustále rastie. Potvrdzuje to prieskum poisťovne Direct. V ňom respondenti označili za pirátov tretinu mužov a žien za volantom. Pirátom na cestách je podľa predstáv opýtaných najčastejšie muž od 21 do 30 rokov s nadpriemerným príjmom a silným vozidlom.
      Podľa prieskumu piráti sú najčastejšie slobodní muži s nadštandardným mesačným príjmom nad 40.000 Kč (1652 eur). Spravidla sedia za volantom auta čiernej farby; prevládajú značky BMW, Audi a Porsche. Štatistika spresňuje, že typickým pirátom je najčastejšie Pražan do 24 rokov, ktorý riadi deväť rokov starý silný dieselový automobil.
      Prieskum ukázal, že výkon vozidla je zásadným faktorom, ktorý stojí za spôsobením a počtom dopravných nehôd. Štatistika poisťovne Direct poukazuje na to, že šoféri so silnými motormi nad 2500 ccm spôsobujú dopravné nehody 1,5-krát častejšie než vodiči s motormi do 1000 ccm.
      Za zodpovedných šoférov Česi v prieskume najčastejšie označovali ženy od 36 do 45 rokov. Najviac zodpovedných šoférov a šoférok je vraj v Moravskosliezskom a Juhomoravskom kraji. Dajú sa poznať podľa toho, že sedia za volantom modelov Škoda alebo Volvo striebornej, červenej alebo modrej farby. Zodpovední vodiči majú často slabšie autá, ich výkon sa pohybuje okolo 50 kW.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies