Petrisku zvolili za predsedu SHV Slovenskej kanoistiky

NETKY.SK • 23 Január 2017, 09:36 • 2 min
Petrisku zvolili za predsedu SHV Slovenskej kanoistiky

Bratislava - Za predsedu Sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky zvolili v nedeľu Roberta Petrisku. Na ustanovujúcom valnom zhromaždení Sekcie hladkých vôd (SHV) Slovenskej kanoistiky v Bratislave volili delegáti zo slovenských klubov rýchlostnej kanoistiky jej predsedu, výkonný výbor a kontrolnú komisiu.

slovakia

left justify in out

"Predsedom sa stal Robert Petriska, za ktorého hlasovalo 22 zástupcov klubov. Jeho protikandidát Miroslav Haviar získal 11 hlasov. Petriska viedol Slovenský zväz rýchlostnej kanoistiky z pozície prezidenta od roku 2009 doteraz - dve funkčné obdobia," informuje canoe.sk.

 

Delegáti zvolili do výkonného výboru Ladislava Beloviča, Ľubomíra Nebeského, Mariána Tesárika a Martina Zgančíka. Ďalší kandidáti nezískali potrebný počet hlasov, a tak sa o zvyšných dvoch členoch VV rozhodne v najbližšom období.

 

Kontrolnú komisiu SHV tvoria po nedeľňajších voľbách Milan Kelle (predseda), Jana Bobková a Rudolf Lachkovič. Slovenský zväz rýchlostnej kanoistiky bude ešte fungovať do svojho najbližšieho valného zhromaždenia a po finančnom odpočte skončí svoju existenciu.

 

Slovenská kanoistika vznikla zlúčením dvoch zväzov - Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky a Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode. Vznik spoločného zväzu si vyžiadal nový Zákon o športe a spojenie bolo nevyhnutné z dôvodu, aby kanoisti mohli čerpať štátne dotácie pre svoju činnosť. Súčasťou Slovenskej kanoistiky, ktorá je občianskym združením, sú dve sekcie - Sekcia hladkých vôd a Sekcia divokých vôd.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies