Chorvátske kuny začiatkom roka definitívne nahradí euro

NETKY.SK • 14 December 2022, 16:00 • 2 min
Chorvátske kuny začiatkom roka definitívne nahradí euro

BRATISLAVA - Chorvátsko sa od 1. januára 2023 roka stáva súčasťou eurozóny. Konverzný kurz bol stanovený na 7,5345 kuny za jedno euro. Zamieňať kuny bude možné až do konca februára budúceho roka v Národnej banke Slovenska (NBS). TASR o tom informoval vedúci oddelenia komunikácie NBS Peter Majer.

slovakia

left justify in out

Prvé dva týždne v novom roku sa v Chorvátsku budú duálne používať obidve meny – kuna aj euro. Následne sa používanie kún definitívne ukončí a od 15. januára 2023 ho plne nahradí euro. Kuny bude možné zamieňať do konca februára v ústredí NBS v Bratislave a tiež v expozitúre NBS v Košiciach. "Výmena bude pre občanov a firmy bez poplatkov v maximálnom dennom limite 8000 kún na osobu, a to za podobných podmienok ako pri výmene eurobankoviek," priblížil Majer. Pokladničné hodiny centrálnej pokladnice ústredia NBS je možné nájsť na webovej stránke NBS. Majer upozornil, že výmena je možná len v prípade predloženia platných bankoviek. Mince a vyradené bankovky NBS nevymieňa. Posledný deň na výmenu kún za eurá v NBS bude 28. februára 2023. Dĺžka a možnosť poskytovania služby výmeny kún v komerčných bankách alebo zmenárňach bude záležať od ich obchodných rozhodnutí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies