Petr, ktorého rodina zomrela v Hurghade, chce odcestovať pre nepokoje!

NETKY.SK • 15 August 2013, 15:57 • 2 min
Petr, ktorého rodina zomrela v Hurghade, chce odcestovať pre nepokoje!

HURGHADA - Český turista Petr Kramný, ktorý zostáva v Egypte po nedávnej nevyjasnenej smrti svojej manželky Moniky a dcéry Klárky v letovisku Hurghada, žiada úrady, aby mohol vzhľadom na napätú situáciu v krajine odcestovať. Oznámila to dnes hovorkyňa českého ministerstva zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Petr zostáva na mieste, pretože polícia úmrtia ešte vyšetruje. Monika a Klárka boli zrejme otrávené, oficiálne výsledky pitvy však zatiaľ nie sú známe. Informácie priniesol spravodajský portál Novinky.cz. Politická situácia v Egypte sa vyostrila v stredu, keď zahynulo 500 ľudí pri násilnostiach vyvolaných vládnym zásahom proti priaznivcom zvrhnutého prezidenta Muhammada Mursího.

"Naša konzulka je s českým občanom stále v kontakte. Muž vzhľadom na udalosti posledných dní v Egypte žiada o to, aby mu bolo umožnené vycestovať. My túto informáciu odovzdáme egyptským úradom," uviedla hovorkyňa ministerstva. Český turista Petr sa chce už od začiatku vrátiť do Českej republiky, teraz však svoju žiadosť prvýkrát spojil práve s vyostrením násilia v Egypte.

Žena (36) a jej osemročná dcéra zomreli koncom júla v hotelovej izbe v Hurghade. Našiel ich manžel a otec, ktorý povedal, že všetci traja trpeli črevnými a žalúdočnými problémami. Verziu o otrave z jedla však spochybnil riaditeľ nemocnice v Hurghade, ktorý pre české médiá uviedol, že obe mŕtve mali žalúdky rozleptané silným jedom.

Otec rodiny musí zostať v Egypte a byť k dispozícii vyšetrovateľom. Mužovi vrátili pas, avšak nesmie dva mesiace vycestovať z krajiny. České ministerstvo zahraničných vecí odporučilo českým občanom, aby necestovali do miest nepokojov. Situácia v letoviskách pri Červenom mori, kde sa Hurghada nachádza, je však podľa stredajšieho vyjadrenia ministerstva relatívne pokojná.

Dnes však nemecká tlačová agentúra DPA informovala, že v turistickom letovisku Hurghada bol zabitý jeden člen Moslimského bratstva, ďalších 14 utrpelo zranenia. Potýčka medzi policajtmi a islamistami sa odohrala v centre mesta, teda nie pri hoteloch, uviedli Novinky.cz.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies