Peter Sagan získal štvrtý titul majstra Slovenska v rade

NETKY.SK • 29 Jún 2014, 17:00 • 2 min
Peter Sagan získal štvrtý titul majstra Slovenska v rade

SLAVKOV PRI BRNE - Na prestížnych pretekoch Tour de France, ktoré štartujú 5. júla v anglickom Leedse, si dres so slovenskou vlajkou oblečie Peter Sagan.

slovakia

left justify in out

Jazdec tímu Cannondale sa v nedeľu stal majstrom SR na spoločnom česko-slovenskom šampionáte v Slavkove pri Brne v kategórii elite a pripísal si tak už štvrtý triumf v sérii. Víťaznú šnúru ťahá od roku 2011. Dvanásť okruhov v celkovej dĺžke 192 km zvládol v čase 4:50:36 h, so sekundovým odstupom na absolútneho víťaza podujatia a českého majstra Zdeňka Štybara.
      

Vicemajstrovský titul patrí Petrovi Velitsovi a tretie miesto Martinovi Mahďarovi. V kategórii U23 sa z vavrínov teší Ľuboš Malovec z Dukly Trenčín.
      

V úvode pretekov videli diváci na čele pelotónu jedenástku pretekárov vo farbách Dukly Praha a všetky pokusy o únik skončili neúspechom. Dopredu sa postupne prebojovali slovenskí jazdci z tímov ProTour a Maroš Kováč s Matejom Jurčom z Dukly Trenčín Trek. Z pelotónu, ktorého tempo stále režírovala pražská Dukla, postupne odpadávali jednotlivci a skupinky. Po dvoch hodinách jazdy sa s podujatím postupne rozlúčila približne tridsiatka pretekárov.
      

V polovici pretekov úspešne atakovalo slovensko-české trio v zložení Juraj Sagan (Cannondale), Adam Sekanina (Favorit Brno) a Jan Kadúch (Bauknecht Author), ktoré malo na konci šiesteho kola už dvojminútový náskok. Vo ôsmom kole zavelili do útoku profesionáli a postupne začali likvidovať náskok trojice. Na čele sa mihli aj Petrovia Velits a Sagan. Na začiatku deviateho kola v prvom kopci únik skončil a čelo pelotónu prevzali jazdci z tímov Omega Pharma – Quick Step, Etixx a Jakub Novák s Petrom Velitsom z BMC.
      

Slnečné počasie pred koncom vystriedali dážď a búrka. Situácia sa postupne kryštalizovala a boj o cenné kovy sa zúžil na tridsiatku jazdcov v prvej skupine, v ktorej figurovali bratia Saganovci, Peter Velits, Michael Kolář, Jurčo, Patrik Tybor, Martin Mahďar, Marek Čanecký a jediný zástupca U23 Ľuboš Malovec z Dukly Trenčín. Tá sa postupne zúžila na osmičku so Saganom a Velitsom. Ich súboj o slovenský titul v kategórii Elite rozhodol napokon vo svoj prospech v nepriaznivých poveternostných podmienkach Sagan. Ten prišiel do cieľa s českým šampiónom Štybarom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies