Peter Sagan finišoval v Katare opäť tesne druhý

NETKY.SK • 12 Február 2015, 14:48 • 2 min
Peter Sagan finišoval v Katare opäť tesne druhý

DAUHA - Slovenský cyklista Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) obsadil druhé miesto vo štvrtkovej 5. etape cyklistických pretekov Okolo Kataru.

slovakia

left justify in out

Sagan prehral rovnako ako v stredu v záverečnom špurte iba s Nórom Alexandrom Kristoffom z tímu Kaťuša, ktorý sa už tretíkrát presadil v koncovke etapy tento rok v Katare. Tretí finišoval Nikias Arndt z Nemecka. 

 

V priebežnom celkovom poradí si vedenie udržal Holanďan Niki Terpstra, pred Maciejom Bodnarom z Poľska má náskok 6 sekúnd. Tretí Kristoff zaostáva o 11 sekúnd. Peter Sagan sa vďaka bonifikácii posunul na 6. priečku, na vedúceho muža stráca 31 sekúnd. Sagan skončil v koncovkách etáp s hromadných dojazdom v Katare dvakrát druhý a dvakrát štvrtý. V bodovacej súťaži je druhý s odstupom deviatich bodov na Kristoffa. Dvadsaťpäťročný Žilinčan je držiteľom bieleho dresu pre najlepšieho mladého jazdca. Preteky Okolo Kataru vyvrcholia v piatok záverečnou etapou na 113 km do Dauhy. 

 

"Dnes bol ďalší ťažký deň a od začiatku fúkal nepríjemný bočný vietor. Od štartu sa išlo naplno, balík sa roztrhal a my sme tam stratili na chvíľu nášho Bodnara, ale po 60 km to s druhou skupinou dobehol. Posledných 5 km bolo zaujímavých, keď sa balík potrhal. My sme tam boli traja s Bodnarom, ale nechýbal aj tím Katuša. V závere sme urobili veľkú chybu, pretože sme etapu nevyhrali a navyše Terpstra bol na páske s nami v balíku. Na to, ako sme to mali dnes dobre rozbehnuté, sme to pokazili. Za nami je ťažký deň, ale už zajtra na nás čaká posledná etapa a uvidíme, ako to dopadne," sprostredkoval slová Petra Sagana pre agentúru SITA jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

 

Z bratov Velitsovcov skončil vo štvrtok lepšie Peter, ktorý finišoval na 80. mieste. Martina klasifikovali na 108. priečke. V priebežnom celkovom poradí po 5. etape je Peter Velits na 85. pozícii, Martinovi patrí 103. post. 

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kataru: 

5. etapa (Al Zubarah Fort - Madinat Al Šamal, 153 km): 1. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša 3:03:01, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo, 3. Nikias Arndt (Nem.) Giant-Alpecin, 4. Tom Boonen (Belg.) Etixx - Quick-Step, 5. Adam Blythe (V. Brit.) Orica GreenEdge, 6. Heinrich Haussler (Aus.) IAM - všetci čas ako víťaz, ... 80. Peter Velits (SR) BMC +2:10, 108. Martin Velits (SR) Etixx - Quick-Step +3:40 

Poradie po 5. etape: 1. Niki Terpstra (Hol.) Etixx - Quick-Step 15:12:45 h, 2. Maciej Bodnar (Poľ.) Tinkoff-Saxo +6 s, 3. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša +11, 4. Ian Stannard (V. Brit.) Sky +12, 5. Greg van Avermaet (Belg.) BMC +19, 6. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +31, ... 85. Peter Velits (SR) BMC +13:27 min, 103. Martin Velits (SR) Etixx - Quick-Step +16:36 

 

 



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies