Peter Lukáč dočasne povedie Národné centrum zdravotníckych informácií

NETKY.SK • 12 Apríl 2023, 10:05 • 2 min
Peter Lukáč dočasne povedie Národné centrum zdravotníckych informácií

BRATISLAVA - Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) od stredy dočasne povedie Peter Lukáč. Personálne zmeny súvisia s úpravou zriaďovacej listiny, na základe ktorej zanikla trojčlenná rada riaditeľov a nahradil ju jednoosobový štatutárny orgán. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

slovakia

left justify in out

"V pozícii generálneho riaditeľa NCZI skončil 11. apríla Marek Macho. Ešte v priebehu minulého týždňa, teda pred rozhodnutím o zmene zriaďovacej listiny, požiadala o uvoľnenie z pozície výkonnej riaditeľky Barbora Mareková. Funkcia tretieho člena rady riaditeľov nebola od jej vzniku obsadená," spresnil rezort. O zmene rozhodol štátny tajomník MZ Michal Palkovič. Vedenie rezortu sa k modelu jednoosobového štatutárneho orgánu podľa vlastných slov vrátilo po tom, ako sa po viac ako troch mesiacoch neosvedčilo riadenie inštitúcie kolektívnou radou riaditeľov.

 

Lukáč má NCZI viesť do výberového konania, ktoré sa musí uskutočniť do šiestich mesiacov. "Úlohou nového riaditeľa bude okrem iného zlepšenie procesov zberu a napĺňania zdravotných registrov vrátane Národného onkologického registra, ale aj zlepšovanie služieb elektronického zdravotníctva," priblížilo MZ. Lukáč bol na čele NCZI od novembra 2021 po tom, ako uspel vo verejnom výberovom konaní. Vo funkcii skončil koncom minulého roka po zmene zriaďovacej listiny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies