Kauza "batoh" sa mala ututlať po 5-tisícovom úplatku od Lučanského

NETKY.SK • 15 Február 2021, 19:25 • 2 min
Kauza "batoh" sa mala ututlať po 5-tisícovom úplatku od Lučanského

BRATISLAVA - Bývalý policajný prezident Milan Lučanský mal podľa výpovede exšéfa finančnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernarda S. dať úplatok 5-tisíc eur, aby sa nevyšetroval prípad nájdeného batohu s 300-tisíc eurami. Informuje o tom Denník N.

slovakia

left justify in out

V auguste 2017 na čerpacej stanici v Štrbe našiel brigádnik položený batoh s 300-tisíc eurami. K peniazom a batožine sa prihlásil bývalý šéf štátnej nákladnej železničnej spoločnosti Štefan Hlinka a vyvolalo to otázky, či nešlo o prostriedky z korupcie. Hlinka sa na benzínku po batoh osobne vrátil, na mieste už bola polícia a batožinu s peniazmi zadržala.

 

img


Hlinka tvrdil, že peniaze našiel v dome po mame. Prípad začala vyšetrovať NAKA, konkrétne, či bývalý riaditeľ Carga nebral úplatky a či si tak mohol našetriť 300-tisíc v hotovosti. Už v novembri 2017 polícia Hlinkovi peniaze vrátila, z ničoho ho neobvinila ani neskôr.

 

img

 

Výpoveď Bernarda S. naznačuje, že vyšetrovanie Hlinku mohlo skončiť schválne a že za tým bol vtedajší policajný prezident Milan Lučanský. Vyplýva to z rozhodnutia Najvyššieho súdu SR, ktorým zamietol prepustenie z väzby obvinených v kauze Judáš.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona