Victorii Nuland zamietli ruské vízum

NETKY.SK • 24 Máj 2019, 13:33 • 2 min
Victorii Nuland zamietli ruské vízum

MOSKVA – Bývalej americkej štátnej tajomníčke pre európske a euroázijské záležitosti Victorii Nuland zamietli ruské víza. Takto sa vyjadrili na ruskom ministerstve zahraničných vecí pre RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Žena sa chystala navštíviť Moskvu a zúčastniť sa na uzavretej konferencii, ktorú zorganizovala Ruská rada pre medzinárodné záležitosti, Nemecká spoločnosť pre zahraničnú politiku a Univerzitná škola Johna Hopkinsa pre pokročilé medzinárodné štúdie. Generálny riaditeľ Ruskej rady pre zahraničné veci Andrej Kortunov sa neskôr pre RIA Novosti vyjadril, že "ministerstvo zahraničných vecí odporučilo Rade, aby sa nespoliehala na účasť Nuland na konferencii, pretože jej  bude vízum zamietnuté."

 

Ako sa ukázalo, občianka Spojených štátov je na "čiernej listine", ktorú zostavilo ruské ministerstvo zahraničných  vecí v reakcii na osobné sankcie USA. Uvádza to agentúra TASS citujúc ruské ministerstvo zahraničných vecí.

 

Bývalý americký veľvyslanec v Rusku Michael McFaul tiež ešte pred nejakým časom nemohol vstúpiť do Ruska. Je pozoruhodné, že zoznam osôb, ktoré majú obmedzený vstup na územie Ruska, nebol zverejnený. V tejto súvislosti je pre mnohých Američanov odmietnutie získať ruské vízum často nepríjemným prekvapením.

 

Pripomeňme, že Victoria Nuland sa aktívne podieľala na formovaní zahraničnej politiky Washingtonu v postsovietskom priestore. Postupovala v prospech poskytovania prísnych sankcií voči Moskve. Victoria Nuland sa aktívne zúčastnila na udalostiach, ktoré sprevádzali politickú krízu na Ukrajine, osobne navštívila Kyjev uprostred masových nepokojov v zime 2013-2014, kde rozdávala demonštrantom sendviče a sušienky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies