Penta zverejnila niektoré uznesenia v súvislosti s Gorilou, chce vyjadrenie od Martinákovej

NETKY.SK • 26 Október 2016, 15:43 • 2 min
Penta zverejnila niektoré uznesenia v súvislosti s Gorilou, chce vyjadrenie od Martinákovej

BRATISLAVA - Investičná skupina Penta považuje medializované interpretácie zastavenia trestného stíhania v niektorých skutkoch, ktoré sa týkajú kauzy Gorila, za zavádzajúce a chybné. Rozhodla sa preto zverejniť uznesenia, ktoré majú jej právni zástupcovia k dispozícii na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám. TASR informoval hovorca spoločnosti Penta Investments Gabriel Tóth.

slovakia

left justify in out

Na svojom webe zverejnila spoločnosť pod názvom Skutky v kauze Gorila sa nepotvrdili spolu štyri uznesenia o zastavení trestného stíhania z rokov 2013 a 2014. Týkajú sa trestných činov podplácania, vydierania a prijímania úplatku.

 

„Sme presvedčení, že zo zastavených trestných stíhaní jednoznačne vyplýva, že vyšetrujúce orgány nenašli žiadne dôkazy o korupčnom konaní, čo je v priamom rozpore s tvrdeniami, ktoré sa uvádzajú v tzv. internetovom spise Gorila. V neposlednom rade vyšetrovacie orgány všetky trestné stíhania v predmetných veciach zastavili a skončili,“ uviedol Tóth.

 

Penta ďalej vyzýva exposlankyňu Zuzanu Martinákovú, aby zaujala stanovisko k skutočnostiam, ktoré sa uvádzajú v spomínaných uzneseniach. Podľa Penty ide najmä o:

"- Jej tvrdenia, že jej „zástupcovia“ Penty ponúkali úplatok v prípade, že podporí tzv. Zajacovu reformu
- Následné odvolanie týchto tvrdení z dôvodu, že sa obáva o bezpečnosť svojej rodiny."


Penta podľa hovorcu Tótha považuje obe tvrdenia za škandalózne a lživé. "Žiadny zástupca Penty nikdy s pani Martinákovou na túto tému nekomunikoval a nikto z našej spoločnosti sa ani jej a ani jej blízkym nikdy nevyhrážal. Buď je pani Martináková schopná vyššie uvedené tvrdenia konkretizovať, alebo potom vnímame jej výpovede ako účelové lži. A ako k účelovým klamstvám by k ním mali médiá aj pristupovať," uzavrel Tóth.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies