Pellegriniho úrad pripravil návrh zákona o odbúraní administratívnej záťaže

NETKY.SK • 19 Február 2018, 14:41 • 2 min
Pellegriniho úrad pripravil návrh zákona o odbúraní administratívnej záťaže

BRATISLAVA - Odbúranie administratívnej záťaže pre fyzické a právnické osoby a povinnosť pre orgány verejnej moci získavať a používať údaje evidované v informačných systémoch verejnej správy je hlavným účelom návrhu zákona z dielne Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Petra Pellegriniho (Smer-SD), ktorým by sa mala v blízkej budúcnosti zaoberať vláda.

slovakia

left justify in out

Ide o prvý krok z celého radu opatrení, tzv. princípu jedenkrát a dosť, ktoré úrad pripravuje a bude postupne rozširovať o ďalšie údaje a skutočnosti, ktoré už občania nebudú povinní štátu dokladovať v listinnej podobe, uvádza sa v predkladacej správe.

 

Návrh zákona o niektorých opatreniach na znižovanie administratívnej záťaže využívaním informačných systémov verejnej správy podľa nej vypúšťa z osobitných predpisov zákonnú povinnosť fyzických osôb a právnických osôb prikladať k žiadostiam listinné výpisy, respektíve dokladovať nimi skutočnosti, ktoré si orgány verejnej moci vedia preveriť. Má sa to týkať nielen konaní o právach, právom chránených záujmoch alebo povinnostiach, ale komplexne úradnej činnosti orgánov verejnej moci.

 

Zákon by mal nadobudnúť účinnosť 1. júla 2018.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies