Pellegrini odmietol branie úplatku. Hovorí o politickom boji, ktorého cieľom je očierňovanie predstaviteľov opozície

NETKY.SK • 7 Júl 2021, 12:02 • 2 min
Pellegrini odmietol branie úplatku. Hovorí o politickom boji, ktorého cieľom je očierňovanie predstaviteľov opozície

BRATISLAVA - Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrinimu odmietol medializované informácie o tom, že by mal prijať úplatok vo výške 150-tisíc eur, ako mal vypovedať bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informoval portál Aktuality.sk, obžalovaný exšéf daniarov František Imrecze a podnikateľ v oblasti IT Michal Suchoba mali vo svojich výpovediach zhodne uviesť, že bývalý premiér Peter Pellegrini si mal vypýtať 150-tisíc eur za politickú podporu pri presadzovaní zmeny zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice.

 

Pellegrini podozrenia odmieta

Predseda strany Hlas-SD na štvrtkovej tlačovej besede povedal, že obsah výpovede týchto ľudí nepozná a nevie, o čom hovoria. Podľa neho je zaujímavé, že slovenské médiá týmito výpovedami disponujú, citujú z nich a informujú verejnosť o rôznych podozreniach ako o hotovej veci.

 

Verí, že v nasledujúcich mesiacoch bude môcť očistiť svoje meno a dokázať všetkým, že je to klamstvo s cieľom pošpiniť jeho osobu a stranu Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD).

„Pýtam sa preto z tohto miesta, ako je to možné, že výpovede zase unikajú ako na bežiacom báze a vybrané médiá z nich tak radi citujú, s pompéznými nadpismi a článkami, nezaoberajúc sa tým, či niečo v tej výpovede môže byť pravda alebo to môže byť klamstvo alebo môže byť dotyčný navedený k tomu, aby také niečo hovoril," dodal. Myslí si, že uniknuté informácie z výpovedí obžalovaných, majú pošpiniť osoby, ktoré sa v nich vyskytujú.

 

 

Nástroj politického boja
Pellegrini odmietol očierňovať kajúcnikov, pretože nevie, či im niekto za to niečo sľúbil alebo sú takí zlomení, že urobia všetko preto, aby sa dostali na slobodu.

 

„Pánovi Františkovi Imreczemu môžem veľmi otvorene a jasne povedať, že nič také, o čom vo svojej údajnej výpovedi rozpráva, a to viem len úryvky z médií, ja som výpoveď nevidel, sa nikdy nestalo. Od pána Františka I. ani od nikoho iného v tejto krajine som nikdy za nič nepožadoval žiadnu výhodu, žiadnu finančnú odmenu, žiadnu motiváciu ani nič iné. Vždy som si svoju prácu plnil poctivo tak, ako som mal, na všetkých postoch, ktoré som v tejto krajine zastával," zdôraznil líder Hlasu-SD. 

 

Jeho výpoveď a únik vníma ako nástroj politického boja s cieľom pošpiniť predstaviteľa opozície, v tomto prípade očierniť predsedu najsilnejšej opozičnej strany.

 

Súvisiaci článok: Podľa Imreczeho si expremiér Pellegrini vypýtal províziu 150-tisíc eur

 

Imrecze poukázal na viacerých vysokopostavených funkcionárov
Bývalý šéf Finančnej správy SR František Imrecze je obvinený v kauze Mýtnik. Po jeho zadržaní netrvalo dlho a začal spolupracovať s políciou.

 

Vo svojej výpovedi mal označil vysokopostavených ľudí, ktorí sa mali podieľať na korupcii. Zároveň sa priznal aj k niektorým skutkom, ktoré sú mu kladené za vinu.

 

Pred vyšetrovateľmi sa rozrozprával aj podnikateľ Michal Suchoba zo spoločnosti Allexis, ktorá mala pre Finančnú správu pripraviť viaceré miliónové projekty. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Imreczemu pribudlo ďalšie obvinenie, mal uplácať exšéfov NAKA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies