Pekaríkova Hertha neprehrala sedem zápasov po sebe

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 11:44 • 2 min
Pekaríkova Hertha neprehrala sedem zápasov po sebe

BERLÍN - Futbalová Hertha Berlín, zdá sa, je z najhoršieho vonku - matematicky síce ešte nemá istotu záchrany v najvyššej nemeckej súťaži I. bundeslige, ale sedemzápasová šnúra bez prehry (3-4-0) v dôležitých stretnutiach dáva tímu maďarského kouča Pála Dárdaia nádej na optimizmus.

slovakia

left justify in out

Mužstvo, ktorého neoddeliteľnou súčasťou na pravom kraji obrany je slovenský reprezentant Peter Pekarík, v sobotu doma v rámci 29. kola remizovalo s 1. FC Kolín nad Rýnom 0:0. "Starú dámu" vďaka tomuto výsledku na 13. priečke tabuľky delí už sedem bodov od zostupovej rokliny. Takýto náskok by jej mal stačiť na udržanie sa medzi elitou, keďže nasledujúce tri stretnutia bude čeliť klubom z hornej polovice tabuľky - v Mníchove vedúcemu Bayernu, na vlastnom trávniku aktuálne štvrtému Mönchengladbachu a znova vonku na pôde momentálne deviatej Borussie Dortmund. Každý získaný bod z týchto vystúpení bude mať cenu zlata. V závere súťažného ročníka 2014/2015 potom privíta Hertha na svojom Olympijskom štadióne nevyspytateľný Eintracht Frankfurt a sezónu zavŕši 23. mája v Hoffenheime.

 

Berlínčania v ulynulej edícii I. bundesligy ako nováčik obsadili 11. priečku. O záchranu teraz bojujú najmä Freiburg, Hannover, Paderborn, Stuttgart a Hamburg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies