Parlament zvolil Jinglak Šinavatrovú za premiérku

NETKY.SK • 5 August 2011, 09:16 • 2 min
Parlament zvolil Jinglak Šinavatrovú za premiérku

Parlament zvolil Jinglak Šinavatrovú za premiérku

slovakia

left justify in out

img

Thajský parlament zvolil dnes Jinglak Šinavatrovú za prvú premiérku krajiny po tom, čo ako politický nováčik získala podporu viac ako polovice poslancov v hlasovaní. Informovala o tom agentúra Reuters.
      Jinglak Šinavatrová (44) získala 269 z 500 hlasov, potrebných na to, aby mohla vykročiť v šľapajach svojho známejšieho brata Thaksina Šinavatru. Miliardár (62) prišiel o premiérsky post počas prevratu v roku 2006 a odvtedy žije v zahraničnom exile.
      Traja poslanci hlasovali proti jej nominácii a 197 sa hlasovania zdržalo. Hlasovanie v dolnej komore thajského parlamentu nasledovalo po zdrvujúcom víťazstve jej strany vo voľbách z 3. júla.
      Šínavatrová sa oficiálne ujme funkcie, až keď ju v nej slávnostne potvrdí thajský kráľ Pchúmipchón Adundét, k čomu by malo dôjsť ešte dnes, uviedla agentúra Associated Press.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies