Paríž podporili rivali v boji o OH 2024

NETKY.SK • 20 November 2015, 12:08 • 2 min
Paríž podporili rivali v boji o OH 2024

LAUSANNE - Šesť dní po teroristických útokoch v Paríži sa predstavitelia miestnej kandidatúry na usporiadanie olympijských hier v roku 2024 stretli so zástupcami Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Francúzi ašpirujú na organizáciu najväčšieho športového sviatku spolu s Budapešťou, Hamburgom, Los Angeles, Rímom a všetky mestá vyjadrili svojmu rivalovi solidaritu.

slovakia

left justify in out

"Bolo veľmi emotívne zdieľať tento moment. V športe existuje špeciálna atmosféra. Dostali sme posilňujúce odkazy z medzinárodných komunít, aby sme neustávali v boji na obranu ľudských hodnôt. Po tomto stretnutí sme motivovaní ako nikdy predtým," povedal jeden zo zástupcov parížskej kandidatúry Tony Estanguet.

Cieľom piatkových útokov bol aj štadión Stade de France, ktorý by mal byť jedným z ústredných dejísk OH 2024. Teroristi udreli na viacerých miestach a v uliciach Paríža zomrelo 129 ľudí a ďalších 350 sa zranilo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies