Paraguajský prezident je proti legalizácii marihuany

NETKY.SK • 3 Január 2014, 07:23 • 2 min
Paraguajský prezident je proti legalizácii marihuany

ASUNCIÓN - Paraguajský prezident Horacio Cartes vo štvrtok vyhlásil, že je proti legalizácii marihuany, a označil ju za návykovú drogu, ktorá ničí životy ľudí. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cartes vysvetlil, že videl, ako jeho bývalí spolužiaci zo strednej školy "trpeli a zomierali" na následky užívania marihuany a ako kvôli nim trpeli aj iní.

Paraguajský prezident tiež označil marihuanu za "prvý bod kontaktu s ďalšími drogami". Paraguaj dodáva väčšinu marihuany, ktorá sa v súčasnosti vyfajčí v Uruguaji - ten teraz otvára legálny trh s mäkkou drogou v nádeji, že predstihne organizovaný zločin a bude mať predaj pod kontrolou.

Šéf paraguajského protidrogového úradu Luis Rojas povedal pre agentúru AP, že Paraguaj sa v produkcii marihuany zaraďuje na druhé miesto v celej Južnej a Severnej Amerike; prvá priečka tohto rebríčka patrí Mexiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies