Pápež vyzval páchateľov pohlavného zneužívania, aby sa vydali spravodlivosti

NETKY.SK • 21 December 2018, 14:40 • 2 min
Pápež vyzval páchateľov pohlavného zneužívania, aby sa vydali spravodlivosti

VATIKÁN - Pápež František v piatok povedal, že katolícka cirkev už nebude pristupovať k prípadom obvinení z pohlavného zneužívania bez "vážnosti a rýchlosti", a vyzval páchateľov, aby sa odovzdali do rúk polície. Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

"Cirkev sa už nikdy nebude akýkoľvek prípad snažiť ututlať alebo ho nebrať vážne," vyhlásil pápež František v tradičnom každoročnom prejave k členom Rímskej kúrie pri príležitosti Vianoc.

 

Pápež priznal, že cirkvi sa v minulosti nepodarilo riešiť tento problém vážne. Svoj prejav pred vatikánskou administratívou preto venoval škandálom zneužívania, ktoré po viacerých procesoch a odhaleniach v minulom roku otriasali celou katolíckou cirkvou a spôsobili krízu v dôveru katolíckej hierarchie.

 

"Je nepopierateľné, že v minulosti niektorí z nezodpovednosti, nevedomosti, nedostatku vzdelania, neskúsenosti alebo duchovnej a ľudskej krátkozrakosti zaobchádzali s mnohými prípadmi bez vážnosti a rýchlosti, akú by si zasluhovali," pokračoval.

 

 

"Toto sa už nesmie opakovať. Je to voľba a rozhodnutie celej cirkvi," zdôraznila hlava Vatikánu.

Pápež zároveň v piatok vyzval každého, kto zneužil dieťa, vrátane kňazov, aby sa sami odovzdali do rúk spravodlivosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies