Pápež sa stretol s prezidentom Calderónom a prihovoril sa deťom

NETKY.SK • 26 Marec 2012, 06:48 • 2 min
Pápež sa stretol s prezidentom Calderónom a prihovoril sa deťom

Pápež sa stretol s prezidentom Calderónom a prihovoril sa deťom - Politika Pápež Benedikt XVI. ktorý je na návšteve Mexika, sa v sobotu v meste Guanajuato neďaleko Leónu súkromne stretol s prezidentom Felipem Calderónom.

slovakia

left justify in out

img

Pápež Benedikt XVI., ktorý je na návšteve Mexika, sa v sobotu v meste Guanajuato neďaleko Leónu súkromne stretol s prezidentom Felipem Calderónom. 
      Predtým sa z balkóna na Námestí mieru v Guanajuate prihovoril asi 4000 deťom a ich rodičom, ktorých vyzval, aby sa stali poslami mieru v krajine sužovanej častým násilím vyvolaným drogami. 
      Pápež povedal deťom, že sú "darom od Boha pre Mexiko a svet". "Budem sa modliť s vami, aby sa Mexiko stalo miestom, kde môže každý žiť v pokoji a harmónii," povedal.
      Atmosféra v meste z koloniálnej éry, ktorého úzkymi ulicami pápež prešiel v papamobile, pripomínala podľa agentúry Associated Press rockový koncert. Príhovor Benedikta XVI. sledovali na obrích obrazovkách desiatky tisíc najmä mladých ľudí.
      "Ľúbime ťa, Benedikt!" kričali naňho. Matky dvíhali deti, aby ich dostali bližšie k pápežovi, ten ich bozkával, chorí sa usilovali získať jeho požehnanie a tisíce ďalších dúfali, že ho uvidia na vlastné oči.
      Keď sa pápež rozlúčil s Calderónom, nastúpil opäť do papamobilu a vydal sa na druhú, dlhšiu, 20-kilometrovú cestu, aby ho mali možnosť vidieť viacerí katolícki veriaci.
      Vrcholom pápežovej návštevy Mexika bude dnešná omša v meste Silao, na ktorej očakávajú 750.000 ľudí. Potom odcestuje Benedikt XVI.  na Kubu, kde počas svojho pobytu odslúži dve verejné omše. 
      Do Vatikánu sa vráti vo štvrtok 29. marca.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies