Pápež požehnal stovkám motorkárov vo Vatikáne

NETKY.SK • 16 Jún 2013, 15:22 • 2 min
Pápež požehnal stovkám motorkárov vo Vatikáne

VATIKÁN - Pápež František požehnal dnes stovky motorkárov, ktorí sa dnes zhromaždili na motocykloch Harley-Davidson na vatikánskom Námestí svätého Petra.

slovakia

left justify in out

Požehnanie bolo súčasťou štvordňových osláv 110. výročia spustenia výroby týchto kultových amerických motocyklov, ktoré sa konali tento týždeň v Ríme. Zišli sa na nich desaťtisíce majiteľov Harley-Davidsonov z celého sveta.  Vo zvuku hučiacich motorov takmer zanikla modlitba Otčenáš, odriekaná pred začiatkom omše, zatiaľ čo pápež zdravil veriacich z otvoreného vozidla prechádzajúceho po námestí. Po skončení bohoslužby sa prihovoril aj motocyklistom oblečeným v tradičných kožených odevoch a udelil im svoje požehnanie. Jazdci na počesť Františka ozdobili svoje motorky zástavkami s jeho podobizňou. Povolenie na vstup na námestie dostalo približne 800 vybraných motorkárov s Harley-Davidsonmi, zatiaľ čo ďalší vystavili svoje stroje pozdĺž cesty vedúcej k Bazilike sv. Petra.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies