Pápež ponúkol 460-tisíc eur na podporu nemocníc v Južnom Sudáne

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 15:12 • 2 min
Pápež ponúkol 460-tisíc eur na podporu nemocníc v Južnom Sudáne

VATIKÁN - Pápež František ponúkol 460-tisíc eur na financovanie dvoch nemocníc v Južnom Sudáne, ktoré vedú misijné sestry z Kambodže, základnej školy humanitárnej organizácie Solidarity with South Sudan a poľnohospodárskeho projektu spravovaného konfederáciou Caritas Internationalis.

slovakia

left justify in out

Kardinál Peter Turkson uviedol, že pápež chce takto vyjadriť osobný postoj voči ľuďom žijúcim v krajine, ktorú trápi hlad i občianska vojna.

Pápež nedávno odvolal návštevu Južného Sudánu, kam plánoval pricestovať v októbri. Podľa oficiálneho vyhlásenia tak však neurobí, pretože mu to nedovolí tamojšia bezpečnostná situácia.

 

Hlava cirkvy dnes zároveň podporila navrhovanú legislatívu, zameranú na lepšie začlenenie migrantov do talianskej spoločnosti a na pracoviskách. Zapojil sa tak do širšej debaty o prisťahovalectve a udeľovaní občianstva, ktorá v posledných týždňoch zamestnáva celoštátnu politiku.

 

Pápež povedal, že tento týždeň sa stretol s niekoľkými utečencami, a to pri príležitosti Svetového dňa utečencov, ktorý OSN vyhlásila na 20. júna.

 

František, ktorý kritickú situáciu utečencov postavil do popredia svojho štvorročného pôsobenia v pápežskom úrade, uviedol, že chce vyjadriť uznanie kampani, podporovanej talianskou Radikálnou stranou (PR).

 

Táto kampaň je zameraná na dôkladné prepracovanie reštriktívnej migračnej politiky Talianska a na zákonné zastrešenie tých, čo sú v krajine ilegálne.

 

František však nevyslovil podporu inému návrhu presadzovanému vládou, na základe ktorého by sa udeľovalo občianstvo deťom migrantov, narodeným alebo vyrastajúcim v Taliansku. V súčasnosti môžu tieto deti požiadať o občianstvo až vo veku 18 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies