Pápež na záver všeobecnej audiencie oslávil aj svoj milovaný futbalový klub

NETKY.SK • 18 December 2013, 15:03 • 2 min
Pápež na záver všeobecnej audiencie oslávil aj svoj milovaný futbalový klub

VATIKÁN - Pápež František dnes rámci tradičnej generálnej audiencie vo Vatikáne oslávil aj úspech svojho obľúbeného futbalového klubu San Lorenzo, ktorý sa minulú nedeľu stal víťazom argentínskej ligy.

slovakia

left justify in out

Skupinka manažérov klubu a hráčov dnes Františkovi na schodoch Baziliky svätého Petra odovzdala repliku trofeje a červeno-modrý dres s nápisom "Francisco Campeón" (František Šampión) na zadnom diele. Evidentne potešený pápež zdvihol pohár nad hlavu, aby ho všetci videli.

Dnešná audiencia bola posledná v tomto kalendárnom roku a pápež si počas nej vypočul aj blahoželania k svojim 77. narodeninám, ktoré oslávil v utorok. Agentúra AP uviedla, že niektorý z pútnikov pápežovi daroval striebornú trubičku so sitkom na pitie argentínskeho národného nápoja maté.

Vatikán dnes súčasne zverejnil výročnú štatistiku Františkovho pôsobenia v úrade pápeža. Za prvých deväť mesiacov jeho pontifikátu sa predalo alebo rozdalo najmenej 1.548.500 lístkov na generálne audiencie. 

Pre porovnanie: za prvý rok pontifikátu Františkovho predchodcu, medzičasom emeritného pápeža Benedikta XVI., na audiencie rozdistribuovali 810.000 lístkov. Na všetkých verejných sláveniach, vrátane omší, požehnaní a Svetových dní mládeže v Kolíne nad Rýnom, sa od apríla v roku 2005, keď Benedikt nastúpil do úradu, zúčastnilo spolu 2,85 milióna ľudí. 

Podobnú úplnú štatistiku týkajúcu sa súčasného pápeža Vatikán zatiaľ nezverejnil. Charizmatický pápež však podľa Vatikánu len na záverečnú omšu v rámci Svetových dní mládeže v Riu de Janeiro prilákal 3,7 milióna ľudí. Štatistici tento údaj znížili o polovicu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies