Pápež František nepríde tento rok na Slovensko, príde iba do Brazílie

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 11:18 • 2 min
Pápež František nepríde tento rok na Slovensko, príde iba do Brazílie

Vatikán - Jediná zahraničná cesta pápeža Františka v kalendárnom roku 2013 povedie na Svetové dni mládeže do Brazílie, informoval dnes pri stretnutí so zahraničnými novinármi vatikánsky hovorca Federico Lombardi.

slovakia

left justify in out

Znamená to, že snaha slovenských i českých štátnych a cirkevných predstaviteľov, aby hlava katolíckej cirkvi zavítala do nástupníckych krajín bývalého Československa pri príležitosti 1150. výročia príchodu vierozvestov Cyrila a Metoda, tak zrejme nebude korunovaná úspechom.
      

Pápež dostáva podľa vatikánskeho hovorcu pozvánky z celého sveta, ale iné zahraničné cesty zatiaľ nepripravuje. Jedinou výnimkou bude návšteva Brazílie v súvislosti so spomínaným podujatím v dňoch 23.-28. júla 2013, naznačil Federico Lombardi.
      

Podľa oficiálne nepotvrdených správ údajne nepatrí cestovanie medzi obľúbené činnosti rodáka z Argentíny, o ktorého návšteve v rodnej krajine sa takisto veľmi špekulovalo.
      

Hovorca dnes v reakcii na novinárske otázky potvrdil, že zatiaľ nič nenaznačuje pápežov záujem presťahovať sa z Domu sv. Marty, kde býva v apartmáne do pápežského bytu v Apoštolskom paláci. Neznamená to však, že by sa v budúcnosti nemohol rozhodnúť inak, vyplynulo z Lombardiho slov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies