Pápež František: Kňazi nemôžu byť bedákajúcimi ani znudenými pastiermi

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 14:07 • 2 min
Pápež František: Kňazi nemôžu byť bedákajúcimi ani znudenými pastiermi

VATIKÁN - Pápež František dnes pri slávení tradičnej omše svätenia olejov, ktorou sa na Zelený štvrtok vo Vatikáne začínajú veľkonočné obrady, vyzval kňazov, aby chodili medzi ľudí s radosťou a starali sa o nich.

slovakia

left justify in out

Počas bohoslužby v Bazilike sv. Petra pápež posvätil tri oleje používané pri vysluhovaní sviatostí krstu, birmovania a pomazania chorých. Početní kňazi z Rímskej diecézy si pod vedením pápeža ako rímskeho biskupa obnovili kňazské sľuby. Na omši sa zúčastnili aj pútnici z celého sveta. K štyrom hlavným koncelebrantom patril slovenský kardinál Jozef Tomko, informoval Vatikánsky rozhlas.
     

František sa v kázni na Zelený štvrtok, ktorý je v katolíckej cirkvi spomienkou na ustanovenie Oltárnej sviatosti i sviatosti kňazstva, zameral na vyčerpanosť kňazov pri plnení ich úloh a správny odpočinok. Je normálne, keď sú kňazi z času na čas vyčerpaní, zdôraznil s priznaním, že aj on je niekedy ustatý.
     

"Keď Ježiš uprostred nás pasie stádo, nemôžeme byť bedákajúcimi pastiermi s kyslou tvárou a ani - čo je ešte horšie - znudenými pastiermi," povedal pápež. Kňazov však vyzval, aby išli "až na kraj sveta, do všetkých periférií", informovala agentúra DPA.
   

Neskôr v priebehu dňa pri pripomienke Poslednej večere a Ježišovej pokory pápež v najväčšej rímskej väznici Rebibbia umyje nohy 12 väzňom, mužom i ženám. Budú medzi nimi aj ľudia z Konga, Ekvádoru a Brazílie, uviedla agentúra Ansa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies