Zámorské Inter Miami zdolalo majstra Los Angeles FC, Messi pridal dve asistencie

NETKY.SK • 4 September 2023, 08:45 • 2 min
Zámorské Inter Miami zdolalo majstra Los Angeles FC, Messi pridal dve asistencie

LOS ANGELES - Argentínsky futbalista Lionel Messi režíroval triumf Interu Miami nad úradujúcim majstrom zámorskej MLS Los Angeles FC 3:1.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný útočník si pripísal dve asistencie, keď nahral na góly Jordiho Albu a Leonarda Campanu. Prvý presný zásah Miami zaznamenal v 14. minúte Facundo Farias, ktorý si nabehol na kolmý pas a šmýkačkou poslal loptu od ľavej žrde do siete. Úradujúci majster bol strelecky aktívnejší (22:9), ale doplatil na rýchle kontry hostí. Skórovať sa mu podarilo až v 90. minúte, keď Ryan Hollingshead znížil po rohu na 1:3.

 

Miami neprehralo už 11 zápasov vo všetkých súťažiach, odkedy doň prišiel Messi. Kapitán tímu počas nich strelil jedenásť gólov a na ďalších osem prihral. Miami sa vďaka výhre drží v hre o postup do play off. Z predposlednej priečky Východnej konferencie stráca na deviate DC United osem bodov. Do konca základnej časti zostáva osem zápasov.

 

Messi pritiahol na štadión LAFC rekordný počet 22.921 divákov a priemerná cena vstupeniek sa podľa spoločnosti TickPick vyšplhala až na 717 dolárov oproti bežnému priemeru 110 dolárov. Futbalového kúzelníka si nenechalo ujsť ani množstvo celebrít, na štadióne sa objavili princ Harry, spolumajiteľ LAFC Will Farrell, Leonardo DiCaprio, Selena Gomez, Owen Wilson, Mario Lopez či Edward Norton.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Los Angeles Times
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies