Bezpečnostný poplach na letisku Kolín/Bonn spôsobil španielsky senior, incident postihol tisícky pasažierov

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 19:27 • 2 min
Bezpečnostný poplach na letisku Kolín/Bonn spôsobil španielsky senior, incident postihol tisícky pasažierov

KOLÍN NAD RÝNOM - Vyše dvojhodinové prerušenie prevádzky jedného z terminálov nemeckého letiska Kolín/Bonn spôsobil dnes 62-ročný Španiel, ktorý v snahe stihnúť svoj let obišiel kontrolné stanovištia pri vstupe.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov agentúry DPA nemenovaný muž po zadržaní uviedol, že si len vybral nesprávne dvere, keď hľadal najrýchlejšiu cestu k svojmu lietadlu.

 

Bezpečnostný poplach v prvom termináli medzinárodného letiska, ktoré sa nachádza medzi Kolínom nad Rýnom a Bonnom, vyhlásili o 11.15 h, pričom boli pozastavené všetky odlety a cestujúci z piatich lietadiel pripravujúcich sa na štart museli opäť vystúpiť. Všetci čakajúci sa následne museli opäť podrobiť bezpečnostným kontrolám. Zdržanie v dôsledku tohto incidentu postihlo celkovo asi 2500 pasažierov.

 

Pôvodca poplachu mal podľa DPA letieť do portugalského mesta Faro. Do priestorov letiska s kontrolovaným vstupom sa dostal cez východ pre cestujúcich s príručnou batožinou. Podobný prípad zaznamenali na letisku Kolín/Bonn začiatkom marca, keď sa vyhla bezpečnostnej kontrole 23-ročná policajtka v civile. Výsledkom jej konania bolo uzavretie druhého terminálu, kde sa v tom čase nachádzalo približne 1000 cestujúcich.

 

Teroristická organizácia Islamský štát (IS) zverejnila v marci na internete fotomontáž nabádajúcu k útoku na letisko Kolín/Bonn.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies