Palestínu čaká historicky prvý domáci zápas v kvalifikácii MS

NETKY.SK • 7 September 2015, 09:01 • 2 min
Palestínu čaká historicky prvý domáci zápas v kvalifikácii MS

RAMALLÁH - Palestínu čaká v utorok historicky prvý domáci zápas v kvalifikácii o postup na futbalové MS. Na Západnom breh Jordánu privíta Spojené arabské emiráty, následne sa v boji o účasť na svetovom šampionáte 2018 stretne v októbri so Saudskou Arábiou a v novembri s Malajziou.

slovakia

left justify in out

"Bude to historická chvíľa," povedal o nadchádzajúcom dueli A-skupiny ázijskej kvalifikácie šéf Palestínskej futbalovej asociácie Jibril Rajoub, ktorého citovala agentúra AP.

 

Na začiatku roka Palestínčania vyzvali Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA), aby vylúčila Izrael z kvalifikácie. Izraelskú stranu a jej vojenské jednotky predtým viacnásobne obvinili z obmedzovania slobodného pohybu futbalistov v Pásme Gazy. Palestínska futbalová asociácia dokonca žiadala, aby FIFA v rámci svojich štruktúr zbavila Izrael členstva. Napokon Palestínčania od svojej požiadavky odstúpili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies