Brazília sa stala prvým finalistom Copa América

NETKY.SK • 6 Júl 2021, 11:11 • 2 min
Brazília sa stala prvým finalistom Copa América

RIO DE JANEIRO- Brazílsky futbalisti sa stali prvými finalistami Copa América, v semifinálovom zápase zdolali futbalistov z Peru výsledkom 1:0.

slovakia

left justify in out

Repríza finále z roku 2019

Hneď od začiatku bolo jasné, kto je na ihrisku lepším tímom. Brazília si v prvej poloviče prvého polčasu vytvorila pár slušných šancí ale brankár Peru Pedro Gallese predvádzal jeden famózny zákrok za druhým. 

Až v 35.minúte sa po šikovnej akcii Neymara presadil záložník Lyonu Lucas Paquetá a poslal Brazíliu do vedenia. Pre Paquetu to bol druhý gól na tomto turnaji, prvý strelil vo štvrťfinálovom zápase do siete Čile, ktorý bol tak ako aj v tomto zápase jediným gólom stretnutia.

 

Paquetá sa v minuloročnom prestupovom obodobii presunul z taliaskeho AC Milána do francúzskeho Olympique Lyonu. V Miláne sa nedokázal presadiť, no v Lyone sa stal oporou francúzskeho tímu. 

 

Tento duel bol reprízou finále Copy Améríca z roku 2019, v ktorom Brazília zdolala Peru 3:1, po góloch Evertona, Gabriela Jesusa a Richarlisona

 

 

V druhom semifinále proti sebe nastúpia Argentína a Kolumbia

Zápas sa bude hrať v noci 7.7 o 3:00 SELČ na štadióne Estádio Nacional de Brasília. Lionel Messi a jeho spoluhráči zdolali vo štvrťfinále Ekvádor 3:0, po góloch De Paula, Martínéza a kapitána Messiho, ktorý je zatiaľ najlepším strelcom turnaja so 4 gólmi. 

 

Kolumbia zdolala v bezgólovom zápase favorizovaný Uruguaj, po penaltovom rozstrele. Finále sa bude hrať 11.7 o druhej hodine SELČ. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies