Poľského vodiča obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky

NETKY.SK • 6 Február 2019, 19:06 • 2 min
Poľského vodiča obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky

STREČNO – Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili žilinskí policajti 41-ročného poľského vodiča nákladného auta Man s návesom, ktorému v pondelok (4.2.) po dopravnej nehode v katastri Strečna v okrese Žilina namerali pri dychovej skúške 0,76 mg/l (1,58 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

slovakia

left justify in out

O tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík. Doplnil, že obvinený muž viedol nákladné auto s návesom po ceste prvej triedy v smere zo Žiliny do Martina v pravom jazdnom pruhu.

 

"Následne došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu návesu nákladného auta s osobným autom Volvo XC 90, ktoré viedol v ľavom jazdnom pruhu v tom istom smere jazdy 28-ročný muž z Liptovského Mikuláša. Po dopravnej nehode sa obvinený muž podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom, u 28-ročného vodiča alkohol pri dychovej skúške nezistili," uviedol Moravčík.

 

"Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu, na mieste mu zadržali vodičský preukaz a predviedli ho na policajný útvar. Hmotnú škodu predbežne vyčíslili najmenej na 500 eur. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva (OR) PZ v Žiline skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža," dodal krajský policajný hovorca.

 

Ďalší expert dnes jazdil v koryte rieky

 

Polícia na prípade intenzívne pracuje a vykonáva všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom jeho objasnenia a určenia právnej kvalifikácie skutku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies