Palestínsky minister zomrel na úder do tela alebo na upchatie tepny

NETKY.SK • 11 December 2014, 12:11 • 2 min
Palestínsky minister zomrel na úder do tela alebo na upchatie tepny

RAMALLÁH - Izraelskí a palestínski patológovia sa dnes nezhodli v tom, čo zabilo palestínskeho ministra Ziáda abú Ajna po potýčke s izraelskou pohraničnou políciou na stredajšom proteste v Predjordánsku.

slovakia

left justify in out

Pitvu vykonali spoločne jordánsky i palestínsky tím odborníkov v stredu neskoro večer v Izraeli. Palestínsky lekár dospel k záveru, že minister zomrel následkom úderu do tela a jeho smrť nemala prirodzenú príčinu. Izraelský lekár, naopak, uviedol, že 55-ročný minister zomrel konkrétne na upchatie koronárnej tepny, píše agentúra AP.
      

Abú Ajn zomrel krátko po potýčke medzi palestínskymi protestujúcimi a izraelskou pohraničnou políciou. Izraelský policajt ho v jednej chvíli schmatol za krk. Vojaci a policajti takisto vypálili na demonštrantov slzotvorný plyn.
      

Iný člen palestínskeho kabinetu, minister pre civilné záležitosti Husajn Šajch, už predtým dnes povedal, že abú Ajn zomrel na následky nadýchania sa slzotvorného plynu a na údery, ktoré údajne dostal pri potýčke. Šajch uviedol pre rozhlasovú stanicu Hlas Palestíny, že k politikovej smrti prispel aj jeho oneskorený prevoz do nemocnice.

      

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás označil abú Ajna za obeť "jasného zločinu" a "barbarského skutku". Vyhlásil tiež trojdňový štátny smútok. V priebehu dneška sa bude konať pohreb abú Ajna v meste Ramalláh v Predjordánsku (na západnom brehu Jordánu) a Izrael preto v tejto oblasti posilnil vojenské jednotky niekoľkými prápormi pohraničnej polície.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies