Dobrá správa pre vodičov. Platnosti technickej a emisnej kontroly sa predĺži aj po zrušení núdzového stavu

NETKY.SK • 17 Máj 2021, 14:45 • 2 min
Dobrá správa pre vodičov. Platnosti technickej a emisnej kontroly sa predĺži aj po zrušení núdzového stavu

BRATISLAVA – Na Slovensku platí predĺženie platnosti technickej a emisnej kontroly na autách o tri mesiace aj po zrušení núdzového stavu.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom ministerstvo dopravy a výstavby na sociálnej sieti. Toto predĺženie však podľa rezortu dopravy platí iba na území Slovenska, pri ceste do zahraničia treba mať platnú technickú a emisnú kontrolu.


Ministerstvo dopravy a výstavby pripomína vodičom, že v súvislosti so situáciou v iných krajinách je dobré vedieť o nariadení OMNIBUS II.

 

"Keďže stanice emisnej a technickej kontroly v Slovenskej republike prevádzkujú svoju činnosť a zaviedli sme trojmesačné predĺženie platnosti technickej a emisnej kontroly, u nás sa nariadením OMNIBUS II neriadime," prizvukoval rezort. 

 


Predĺženie lehôt ako je platnosť niektorých osvedčení, licencií, preukazov odobril aj Europarlament či Rada Európskej únie ešte 16. februára 2021, ktorá tak reagovala na mimoriadne okolnosti spôsobené ochorením Covid-19.

 

Nariadenie sa uplatňuje od 6. marca 2021. Ministerstvo motoristov upozorňuje, že niektoré členské štáty sa rozhodli neuplatňovať niektoré ustanovenia EÚ.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies