Pakistanský súd povolil zaradiť do volieb stranu podporovanú známym radikálom

NETKY.SK • 9 Marec 2018, 20:12 • 2 min
Pakistanský súd povolil zaradiť do volieb stranu podporovanú známym radikálom

ISLAMABAD - Pakistanskej volebnej komisii prikázal súd zaradiť do tohtoročných parlamentných volieb aj islamistickú stranu podporovanú radikálnym duchovným, na ktorého vypísali Spojené štáty odmenu pre jeho údajný podiel na teroristických útokoch v Indii.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na piatkové vyjadrenie uvedeného orgánu vykonávajúceho dohľad nad voľbami v Pakistane. Komisia uviedla, že nariadenie súdu ohľadne registrácie strany Moslimská liga Millí (MML) momentálne skúma. Strana by sa v prípade takéhoto kroku mohla uchádzať o hlasy v parlamentných voľbách naplánovaných na júl.

 

Súd vydal nariadenie niekoľko mesiacov po tom, ako volebná komisia zamietla žiadosť MML o registráciu. Na základe pakistanských zákonov musia všetky politické subjekty získať povolenie tohto orgánu, ak sa chcú zúčastniť na voľbách.

 

Strana MML má podporu zo strany Háfiza Saída, ktorý údajne založil zakázanú skupinu spájanú s teroristickými útokmi na indické mesto Bombaj z roku 2008. USA už pred niekoľkými rokmi zaradili Saída na zoznam teroristov a za jeho dolapenie ponúkajú odmenu desať miliónov dolárov.

 

Útoky militantov v indickom meste Bombaj sa začali 26. novembra 2008 a trvali takmer tri dni. Zahynulo pri nich viac ako 170 ľudí vrátane deviatich ozbrojených atentátnikov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies